Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καλώς ήλθατε στο... άσυλο του Ελλαδιστάν!

Χτύπησαν δημοτικούς αστυνομικούς επειδή τόλμησαν να κάνουν έλεγχο σε παρεμπόρους

Εικόνες του κοντινού μας μέλλοντος (και ολίγον μόνο παρόντος) είχαμε το πρωί της Πέμπτης που μας πέρασε, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, την οδό Πατησίων και συγκεκριμένα το σημείο της που βρίσκεται μπροστά στην ΑΣΟΕΕ.

Στο elora.gr, πριν λίγες μόνο εβδομάδες γράφαμε για το “άσυλο παρεμπορίου” στο οποίο έχουν μεταβληθεί τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, ιδιαίτερα αυτά του κέντρου. Διαβάστε εδώ http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2526-2010-10-19-17-30-54


Και πολύ γρήγορα, ήλθε η καθημερινότητα για να μας επιβεβαιώσει. Όχι, μην νομίζετε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έπεσαν θύματα της επίθεσης τόλμησαν να μπουν μέσα στο άσυλο για να ελέγξουν.

Ο έλεγχος επιχειρήθηκε να γίνει σε κάποιους από τους δεκάδες λαθρομετανάστες που έξω από την ΑΣΟΕΕ έχουν στήσει τα σεντόνια με τις πραμάτειες τους, μετατρέποντάς το σε ένα είδος υπαίθριας, παράνομης αγοράς. Είναι δε τόσος ο αριθμός τους, που πιάνουν εκτός από το οικοδομικό τετράγωνο της ΑΣΟΕΕ και το προηγούμενο, αλλά και το στενό ενδιάμεσα.

Έτσι λοιπόν, όταν επιχείρησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί να ελέγξουν κάποιον, αυτό δηλαδή ακριβώς που είναι το καθήκον τους και για το οποίο πληρώνονται από τον κάθε Έλληνα πολίτη, έπεσαν θύματα επίθεσης, όχι μόνο από τους λαθρομετανάστες αλλά και από δικά μας μπουμπούκια, αριστερίστικης – αναρχικής ιδεολογίας, οι οποίοι φυσικά νοιώθουν ότι πρέπει πάντοτε να συντάσσονται με τους λαθρομετανάστες.

Οι αφρικανοί, στην πλειοψηφία τους, λοιπόν επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς στην άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, χρησιμοποιώντας φυσικά ως καταφύγιο το άσυλο του πανεπιστημίου (από πού άραγε το έμαθαν αυτό το κολπάκι;). Ενώ όπως είπαμε συνέδραμαν και αναρχοαριστεροί οι οποίοι όχι μόνο επιτέθηκαν κατά των ίδιων ανδρών με πέτρες και λοιπά, αλλά κατέστρεψαν διερχόμενα αυτοκίνητα, δυο μηχανές και ένα όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ επιτέθηκαν και κατέστρεψαν και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν αργότερα έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, τα επεισόδια επεκτάθηκαν, με ορμητήριο φυσικά το άσυλο της ΑΣΟΕΕ.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν σοβαρά τραυματίες καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να ... ξεφύγουν από την οργή λαθρομεταναστών και υποστηρικτών τους. Για μια ακόμη όμως φορά φάνηκε το καθεστώς το οποίο κυριαρχεί στο κέντρο της Αθήνας. Στο όνομα των διαφόρων “δικαιωμάτων” που ξεκινούν από το άσυλο, και φτάνουν μέχρι το ακαταδίωκτο των διαφόρων αναρχο-αριστεριστών, κυριαρχεί η ανομία, κυριολεκτικά ο νόμος της ζούγκλας.

Το παρασκήνιο στην υπόθεση βρίσκεται στο ότι οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας είχαν δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι θα τους κάλυπτε η ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται όμως ότι οι πιο “έμπειροι” αστυνομικοί, κατάλαβαν τι επρόκειτο να γίνει και έτσι περίμεναν να μαζευτούν και άλλοι, μέχρι να επέμβουν, με αποτέλεσμα να φάνε το ξύλο οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας. Κάτι που φαίνεται ότι δημιουργεί εκνευρισμό στο σώμα τους, το οποίο μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση όπου γράφεται: “Σε καμία περίπτωση οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας δεν θα πρέπει να είναι αυτοί που θα πληρώνουν το τίμημα της ασυνεννοησίας των κρατικών υπηρεσιών.”

Από εκεί και πέρα, όσα και να πούμε είναι λίγα. Είναι δεδομένο ότι όσο συνεχίζεται η ανοχή έναντι τέτοιων φαινομένων, αυτά θα λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι ακόμη σίγουρο ότι εκτράχυνση τέτοιου είδους “μικροεπεισοδίων” αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε νεκρό. Και τότε θα έχουμε επανάληψη πολύ δύσάρεστων γεγονότων. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την παρουσία εκατομμυρίων παρανόμων λαθρομεταναστών στην πρωτεύουσα της χώρας.

Και ως εκ τούτου κυριαρχεί η λογική της ανοχής στο παρεμπόριο, προκειμένου να μετριάζεται η βαρύτερη εγκληματικότητα. Δυστυχώς όμως η κατάσταση δεν λειτουργεί με τέτοιου είδους μηχανιστικές λογικές. Η ανοχή σε μικρού βαθμού παρανομίες, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εμπεδίδει στον παρανομούντα το αίσθημα ότι μπορεί να προχωρήσει και σε περαιτέρω παραβιάσεις του νόμου. Έτσι, από παρέμποροι οι αφρικανοί της ΑΣΟΕΕ μεταβλήθηκαν σε επιτιθέμενους κατά αστυνομικών, με λοστούς και πέτρες. Αύριο, ποιός ξέρει σε τι μπορεί να μεταβληθούν, εφόσον τους δίνεται να καταλάβουν ότι ό,τι και να κάνουν δεν τρέχει ... κάστανο;

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: