Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ..ΠΤΑΙΣΜΑ Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ..ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ....ΤΑΫΛΑΝΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Πριν διαβάσετε το άρθρο της zougla...Θα βάλω ένα σχόλιο...
Ένα μεγάλο μπράβο στους Καστανίδη,Ραγκούση,Παπακωνσταντίνου,Δρούτσα,Βενιζέλο,Παπουτσή,Σηφουνάκη..που πάνε να κάνουν την Ελλάδα Ταυλάνδη Νο2..
Επιτέλους το όραμα των κυκλωμάτων trafficking (πρώην ανατολικού μπλοκ και Αφρικανών) του εξαναγκασμού γυναικών στην πορνεία έγινε πταισματική πραγματικότητα.
Θα δίνουν 2-3 χιλ ευρώ και θα είναι πάλι έξω.
Που θα πάει,μπορεί αργότερα να τους κάνουν και έναρξη στις εφορίες.
Τώρα θα μπορεί ο κάθε άνεργος να βρει δουλειά.
Νταβατζής,φύλακας,τσατσά ή τσάτσος,πουτάνα,διακινητής λευκής σαρκός κλπ.
Άσε που θα νοικιαστούν όλα τα εγκαταλελειμμένα χαμόσπιτα στο κέντρο.
Που θα ξεκαυλώσουν τόσοι λαθρομετανάστες?
Ωραίο και τέλειο μείγμα για την πρώην πρωτεύουσα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Μετά την μείωση ποινών στους εμπόρους του θανάτου,(ευτυχώς με την αποτυχία σου να κάνεις πταίσμα και την λαθροδιακίνηση ανθρώπων) την αλλαγή σε πταίσμα της πορνείας,τώρα τι έχει το μενού?Την αποποινικοποίηση και της παιδεραστίας κύριε Καστανίδη?

ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.
Σάλο αναμένεται να προκαλέσει το «ιστορικό», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, ατόπημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη ο οποίος με την σύμπραξη των συναδέλφων του Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα, Ε. Βενιζέλου, Χ. Παπουτσή και Ν. Σηφουνάκη αποποινικοποιεί την παράνομη πορνεία και τους παράνομους οίκους ανοχής!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr προπαραμονή των Χριστουγέννων η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο «δώρο» στις εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και στα κυκλώματα σωματεμπόρων καθώς με το νόμο 3904 του 2010 που τιτλοφορείται «εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» αποποινικοποίησε την παράνομη πορνεία μετατρέποντας την σε πταισματική παράβαση!

Με την παράγραφο επτά του άρθρου 31 ο εν λόγω νόμος ακυρώνει τον παλαιότερο νόμο 2734/1999 που προέβλεπε τη σύλληψη των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών και των ιδιοκτητών μη αδειοδοτημένων οίκων ανοχής και την επιβολή ποινής φυλάκισης μέχρι δυο έτη.

Σε δυο γραμμές αντικαθιστά τη σύλληψη και τη φυλάκιση των παράνομα εκδιδομένων με την επιβολή προστίμου μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ!


Σοκ στην αστυνομία

Η παγκόσμια πρωτοτυπία να αποποινικοποιηθεί η παράνομη πορνεία έχει προκαλέσει πανικό σε ανώτατα στελέχη της αστυνομίας τα οποία μιλούν για ουσιαστική «κατάργηση» της δουλειάς που γινόταν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων αλλά και στο Τμήμα Ηθών αλλά και απομάκρυνση των διωκτικών αρχών από τους σωματεμπόρους.

Και αυτό επειδή, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, οι αστυνομικοί δεν θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα μέσω της σύλληψης και της προανάκρισης των εκδιδομένων προσώπων να αποσπάσουν πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση των πολυπλόκαμων κυκλωμάτων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Με το νέο νόμο το μόνο που θα μπορούν να κάνουν εάν φυσικά πέφτει στην αντίληψή τους κάποια εκδιδόμενη χωρίς άδεια είναι να προχωρούν σε απλή βεβαίωση της παράβασης, να καταγράφουν τα στοιχεία της ταυτότητάς της και στη συνέχεια να υποβάλλουν εναντίον της μήνυση.

«Μετά από αυτή τη διαδικασία η κάθε παράνομη θα μπορεί να συνεχίζει τη δράση της και απλά θα καλείται να πληρώσει οποιοδήποτε πρόστιμο της καταλογισθεί στο πταισματοδικείο», επισημαίνει σε εξοργισμένο ύφος ανώτερο στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος για τον «εξορθολογισμό» της ποινικής δικαιοσύνης, μετατρέπει την παράνομη πορνεία σε πιο «ανώδυνη» παράβαση από εκείνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τις οποίες προβλέπει κράτηση μέχρι έξι μηνών και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ με εξαίρεση εκείνη της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη η οποία θα εξακολουθεί να τιμωρείται ως πλημμέλημα!

eglimatikotita

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πώς αλλιώς θα γινόταν η Ελλάδα ΜΑΣ το μεγαλύτερο μπουρδέλο της Ιστορίας;