Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΡΙΣΜΑ Η ΠΟΤΙΣΜΑ;

Και επιτέλους ακούσαμε αυτό που περιμέναμε εδώ και χρόνια απο τους πατριώτες της Κύπρου.

Ακούσαμε ότι οι νεκροί ΗΡΩΕΣ του 1974, οι ΗΡΩΕΣ που υπερασπίστηκαν την Κερύνεια όταν οι τόπακες δεν έβρισκαν τα στρατόπεδα να καταταγούν ή διακέδαζαν στα Αββαεία γιατί είχαν κόψι το δακτυλάκι τους με το μαχαίρι του ψωμιού ή δεν κατατάγηκαν καθόλου άλλοι γιατί π.χ ήταν ΓΥΟΚΑΔΕΣ ή άλλοι δήλωσαν ότι εξαφανίστηκε το στρατοπέδο τους απο προσώπου γης.

Τι ακούσαμε;

Μα φυσικά ακούσαμε ότι ο ΗΡΩΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟς Διοικητής του 251Τ.Π έδωσε τα σχέδια της άμυνας στους τούρκους μέσω ενός νεαρού υπολοχαγού τότε και νεκρού σήμερα στους τούρκους. Και μάλιστα όλα αυτά έγιναν στην παρουσία τρίτων.
Ποιά σχέδια άραγες; Αυτά που γνώριζαν απέξω και ανακατωτά αφού τα είχαν όλα φωτογραφημένα και αριθμημένα χρόνια πρίν απο το 1974.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απο τον Οσμάν Ορέκ πρώην υπουργό του 60-63 και ανακριτή στις φυλακές των Αδάνων. Σε ρωτούσε το ΑΣΜ και την ημερομηνία απόλυσης και απο πιά μονάδα και αφού ενημερωνόταν απο τα κεττάπια του σου έλεγε πιό διοικητή είχες και τι όπλα είχες στη μονάδα που υπηρέτησες.

Και ερχόμαστς μετά απο 37 χρόνια για το θεαθείναι να σπιλώσουμε μνήμες ΗΡΩΩΝ.
Οι ΗΡΩΕΣ δεν χρειάζονται προκατασκευασμένα μυθιστορήματα.
Έχουν καταξιωθεί για την ΔΡΑΣΗ τους όταν οι ΑΛΛΟΙ έλαψαν για την απουσία τους.
Κανένα σχέδιο δεν έχει δοθεί σε τούρκο στο Τέμπλος αφού οι βοσκοί του Τέμπλους ήταν καθημερινά απέξω απο το 251 Τ.Π. ,απέξω απο τα φυλάκια του 251 Τ.Π που επητηρούσαν την νεκρή ζώνη που βρισκόταν ανάμεσα Κερύνειας-Άγιο Γεώργιο Κερύνειας με τον Πενταδάκτυλο-Άγιο Ιλαρίωνα.

Αλλού αυτά.

Κώστας Τζαβέλλας
Έφεδρος Αξιωματικός 251 Τ.Π
Έλληνας Κερυνειώτης
Δεκέμβριος 2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν η πατρώα γη που την λένε Κύπρο είναι σε σκλαβιά εδώ και πολλά χρόνια … κατάρα στους προδότες που δεν πήραν το νησί κοντά στην μάνα πατρίδα, κοντά στα αδέλφια τους όταν μπορούσαν και τους άφησαν έτσι να δέρνοντε με στην διεθνή κοινότητα να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες …. θέλω να λυτρώσω το νησί των αδελφών μου με κάθε μέσω …. αλλά εδώ χρειάζομαι την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού … πώς να την έχεις όταν τον έχουν διαμελίσει σε διανοητικές παρωδίες του τύπου αριστερά – δεξιά …. ένα έχω να πω στους συνΈλληνες συνανθρώπους μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ ….