Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

"ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ"

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων:

«Η κυρία Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε την εκκλησία, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τις προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και διεμήνυσε στην εκκλησιαστική επιτροπή που την επισκέφτηκε, ότι είναι μόνον προτάσεις που μελετώνται. Δεν έχει γίνει ακόμη το σχέδιο νόμου, το οποίο, όταν γίνει, θα δοθεί στην εκκλησία, για να κάνει τις δικές της παρατηρήσεις. Αυτό μας είπε η Υπουργός» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και συνεχίζει λέγοντας πως «γι’ αυτό που λέγεται, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών έχει έναν κατηχητικό και ομολογιακό χαρακτήρα, έχω να πω το εξής: Η θρησκειολογία διδάσκεται στην θεολογική Σχολή. Και όταν λέμε θρησκειολογία, εννοούμε στοιχεία των άλλων θρησκειών. Τώρα, γιατί ο μαθητής του γυμνασίου πρέπει να ξέρει τι διδάσκει ο βουδισμός ή τι διδάσκει ο μωαμεθανισμός, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Δεν βρίσκω απαραίτητο, το παιδάκι του γυμνασίου να διδαχτεί θρησκειολογία.

Βέβαια, εμείς δεχτήκαμε και δεχόμαστε όλους εκείνους, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα σαν μετανάστες από την πόρτα και όχι από την σκεπή. Εκείνους δηλαδή που ήρθαν νόμιμα. Τους δεχτήκαμε και τους σεβόμαστε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους και συνυπάρχουμε μαζί τους. Όμως, η παρουσία τους εδώ δεν θα αλλάξει την δική μας ταυτότητα και τον δικό μας τρόπο ζωής. Σε όποιον αρέσει. Εγώ σέβομαι τον άλλον, την πίστη του κάθε ανθρώπου και όταν διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, μπορεί ο μουσουλμάνος, ο βουδιστής ή ο ινδουιστής να απέχει από το μάθημα, όχι όμως, να αλλάξουμε εμείς την ταυτότητά μας, εξαιτίας της παρουσίας μαθητών με διαφορετικά θρησκεύματα».

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος φέρνει ως παράδειγμα την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας για ένα παρόμοιο θέμα, επισημαίνοντας ότι «εμείς έχουμε μια παράδοση, αυτή την κρατάμε και σε όποιον αρέσει» και συμπληρώνει με έμφαση ότι «θα πρέπει και στην δική μας χώρα να σοβαρευτούμε λίγο. Για αυτά που είπαμε προηγουμένως, είναι όντως προτάσεις για το Νέο λύκειο και επειδή διαμαρτυρήθηκε η εκκλησία, πήρε την διαβεβαίωση από την Υπουργό, ότι το θέμα θα συζητηθεί. Θα γίνει ένα σχέδιο Νόμου και θα κάνουμε και εμείς τις δικές μας παρεμβάσεις. Όντως, η εκκλησία θα αντιδράσει στο να παύσει να είναι το μάθημα ομολογιακό και κατηχητικό και να γίνει θρησκειολογία».

Σχολιάζοντας την πρόταση της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Παιδείας το μάθημα των θρησκευτικών να γίνει προαιρετικό, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι «εάν το Υπουργείο κάνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών, θα το μετανιώσει, γιατί αύριο θα πουν και η ιστορία να γίνει προαιρετική. Που πάμε και που οδηγούμεθα; Οι κύριοι στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα πρέπει λίγο να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΠΗΓΗ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΡΙΖΟΥΝ!

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟ,ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ:Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ:ΚΙ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ "ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ...ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτος ειναι ηγετης,ο αλλος ειναι απλα υπαλληλος[ιερονιμος]