Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

κ. Παπανδρέου, έχετε καταλάβει...

...σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε; Ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ που μας βάλατε; Ότι μόνο με εισπρακτικά μέτρα και όχι επενδυτικά δεν υπάρχει ανάπτυξη και επομένως σωτηρία; Ότι ο κόσμος σε λίγο δεν θα πληρώνει τίποτα, διότι δεν θα μπορεί; Ότι η ανεργία είναι τουλάχιστον στο 20% του πληθυσμού;

Ότι η φορολογία (άμεση και έμμεση), η μείωση μισθών – συντάξεων είναι σε βαθμό εξαντλητικό; Ότι τα όνειρα των παιδιών και των νέων έχουν θρυμματιστεί; Ότι πληρώνετε (πληρώνουμε μάλλον) ξένους συμβούλους να μας λένε ότι θα βγούμε από την κρίση σε 15 χρόνια; Ότι το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει; Ότι σε λίγο καιρό άνθρωποι υπεράνω υποψίας θα σπάνε και θα καίνε από απόγνωση; Ότι έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα; Ότι κόσμος πηγαίνει 3.00 το μεσημέρι στις λαϊκές και ψάχνει από τα σκουπίδια των παραγωγών – εμπόρων για να φτιάξει μια σαλάτα;

Έχετε γενικά καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα; Ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο εδώ και ένα χρόνο και είναι θεμιτό και σεβαστό. Απλά πείτε στους συμβούλους σας να σας μεταφέρουν την πραγματικότητα της χώρας και όχι εικόνες επιστημονικής φαντασίας. Αυτό δείχνετε πάντως. Όποτε ανοίγετε το στόμα σας… νομίζουμε ότι ζούμε στην Ελβετία. Θέλετε παράδειγμα; Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή σας: ΄΄οι νέοι άνθρωποι εδώ ξέρουν καλά ότι θα πάρουν σύνταξη μετά από χρόνια΄΄. Εκτός τόπου και χρόνου, επιτρέψτε μου.

Δεν είμαι Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Οικονομίας, Κοινωνιολογίας, Φιλοσοφίας. Είμαι πολίτης, που ζει την αγορά και την πραγματικότητα. Κυρίως ζω την απόγνωση και τη θλίψη στα μάτια των Ελλήνων σήμερα. Ζω την οργή που έχει συσσωρευτεί επικίνδυνα και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Θυμηθείτε την κουβέντα που λέω: ΄΄ Άνθρωποι υπεράνω υποψίας θα σπάνε και θα καίνε΄΄.

Επιτέλους, θεσμικά, είστε ο Πρωθυπουργός. Συνειδητοποιήστε το ρόλο σας και πάρτε μπρος.

Οφείλω, συμπληρωματικά, να τονίσω ότι η μίζερη εικόνα σας να σκύβετε μπροστά στον Ντομινικ Στρος Καν και να τον κοιτάτε σαν μαλωμένος μαθητής… ήταν απαράδεκτη. Δεν αξίζει αυτή η εικόνα στους Έλληνες. Είναι ντροπή. Ξυπνήστε, αλλάξτε, πάρτε μπρος.

Μετά Τιμής

Μιχάλης Καπαρός

patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: