Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞΩΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ εξοπλισμένο με ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ




Αφγανιστάν, ένα "αλλιώτικο" πουλί πυροβόλησε και σκότωσε η αφγανική αστυνομία, στην επαρχία Faryab στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν.

Το μεγάλο πουλί θεωρήθηκε αρχικά ύποπτο, γιατί δεν ήταν ιθαγενές είδος. ΄Οταν οι αξιωματικοί φυλακής (υπηρεσίας βάρδιας) το πυροβόλησαν και εξερράγη, ύποπτα μεταλλικά αντικείμενα διασκορπίστηκαν παντού.

Το εξωτικό πουλί είχε μια κεραία και αρκετά καλώδια που προεξείχαν από τα φτερά του και ήταν εξοπλισμένο από τους Ταλιμπάν αντάρτες με έναν GPS tracker, ενα κινητό τηλέφωνο πυροκροτητή (a mobile phone detonator), μια θήκη εκρηκτικού μηχανισμού (an explosive pouch) και ένα ειδικά σχεδιασμένο «γιλέκο αυτοκτονίας» (suicide vest).
Το περιστατικό αυτό συνέβη καθώς, τα περισσότερα στρατεύματα του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να φύγουν από το Αφγανιστάν στα τέλη του 2014 μετά από 13 χρόνια πολέμου. Οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεων στα Αφγανικά στρατεύματα.
Η αστυνομία διαμαρτύρεται ότι δεν έχει αρκετά όπλα για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις
.
Ο υποστράτηγος Abdul Nabi Ilham είπε στο NBC News ότι, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει συνεχείς επιθέσεις από τους αντάρτες Ταλιμπάν, δεν μπορεί να παρέχει στα σημεία ελέγχου (checkpoints) της περιοχής του, τίποτα περισσότερο, από
τρεις μόνο χειροβομβίδες.

Όπως δήλωσε «μερικές φορές έως διακόσιοι Ταλιμπάν επιτίθενται στα σημεία ελέγχου μας και αν δεν υπάρχουν ενισχύσεις του στρατού, χάνουμε τη μάχη
,   με ντροπιάζει να πω ότι, δεν έχουμε αρκετά όπλα και εξοπλισμό. Αλλά αυτό είναι μια πικρή πραγματικότητα. »
Στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας παραιτήθηκε χθες, μετά τη δολοφονία από ένοπλους Ταλιμπάν, τριών μελών (ενός πατέρα με δύο παιδιά εφηβικής ηλικίας) μιας οικογένειας από τη Νότια Αφρική.

Πηγή 1-12-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2855523/A-different-kind-bird-strike-Afghan-police-discover-explosives-inside-animal-shooting-dead-antenna-sticking-it.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: