Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΡΑΣΦΟΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ βιντεοσκοπήθηκε να ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ στο ΣΙΚΑΓΟΣικάγο, στην παραλία Loyola Park Beach στο Rogers Park, μια Μεγάλη κερασφόρος κουκουβάγια φωτογραφήθηκε να κολυμπά στη λίμνη Μίσιγκαν.
Όπως διηγήθηκε ο φωτογράφος και παρατηρητής πτηνών Steve Spitzer,  στο WGNTV,
έπαιρνε φωτογραφίες στην παραλία Loyola Park Beach όταν παρατήρησε κάτι , που έμοιαζε με πουλί, να αναδεύει το νερό στη λίμνη Μίσιγκαν,  μαζί του ήταν και ένας ακόμη παρατηρητής πουλιών, που προσδιόρισε ότι, το πτηνό ήταν μια Μεγάλη κερασφόρος κουκουβάγια
Δεν πίστευαν στα μάτια τους και ο Spitzer ξεκίνησε αμέσως τα γυρίσματα του εκπληκτικού βίντεο με το σπάνιο και ασυνήθιστο θέαμα.
Ο Spitzer είπε ότι, η ομάδα του είδε την υπέροχη μεγαλοπρεπή κουκουβάγια, να δέχεται επίθεση από δύο πετρίτες γεράκια. Για να ξεφύγει από την επίθεση, κατευθύνθηκε στο νερό και αμέσως βούτηξε μέσα, έπειτα, χρησιμοποίησε τις μεγάλες φτερούγες της για να κινηθεί μέσα στο νερό και να σωθεί. Η κουκουβάγια έφτασε εύκολα μέχρι την ακτή, όπου ξεκουράστηκε για λίγο μετά το κολύμπι και στέγνωσε τα φτερά της.
Η χαριτωμένη κουκουβάγια, έμοιαζε κουρασμένη, αλλά φαίνεται ότι, τραυματίστηκε από την επίθεση των γερακιών.
Η ομάδα κάλεσε αμέσως έναν τοπικό σύλλογο διάσωσης πτηνών, αλλά η κουκουβάγια απομακρύνθηκε μέχρι να φτάσουνε.
Αν και είναι πολύ ασυνήθιστο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πουλί κολυμπάει.  Στην ίδια περιοχή, το 2011 τεκμηριώθηκε μια άλλη παρόμοια περίπτωση.
Η Dawn Keller, που διασώζει  πουλιά, ανταποκρίθηκε σε ένα κάλεσμα για διάσωση κουκουβάγιας, στους Chicago Botanic Gardens. Αλλά μόλις η Keller πλησίασε την τραυματισμένη κουκουβάγια, εκείνη φοβήθηκε και πήδηξε μέσα σε ένα κοντινό ρυάκι. Η  Keller άρχισε να βγάζει τα ρούχα της, για να βουτήξει στο νερό να τη σώσει, αλλά είδε συγκλονισμένη ότι, η κουκουβάγια μπορούσε να κολυμπήσει, να επιπλεύσει και να επιβιώσει μόνη της.
Η  Keller έγραψε ένα κείμενο για αυτό το περιστατικό στο North America Birding.
διηγείται πως "η κουκουβάγια κρατούσε το κεφάλι της πάνω από το νερό και φαινόταν να κουνάει τα πόδια της σχεδόν σαν να κλωτσά ή να κωπηλατεί»
«Η κουκουβάγια είχε κάνει μια άμεση διαδρομή προς την αντίθετη ακτογραμμή - ειλικρινά, κολύμπησε καλύτερα από ό, τι εγώ θα μπορούσα να κολυμπήσω»
Αποδεδειγμένα πλέον η σοφή κουκουβάγια όχι μόνο πετάει, αλλά και κολυμπάει.
Η μεγαλοπρεπής, μεγάλη κερασφόρος κουκουβάγια - που ονομάζεται επίσης κουκουβάγια τίγρης - είναι η πιο διαδεδομένη αληθινή κουκουβάγια στην Αμερική.
Για να δείτε περισσότερη δουλειά του φωτογράφου Steve Spitzer, επισκεφθείτε τη σελίδα του Flickr page εδώ .
πηγή 5-12-14
το βίντεο, στη διεύθυνση
 Spitzer was taking pictures from Loyola Park Beach when he noticed the owl in the water


Δεν υπάρχουν σχόλια: