Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ η ΑΓΚΑΛΙΑ του ΄Αϊ ΒΑΣΙΛΗ για τα ΠΑΙΔΙΑ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΑυστραλία, εκστρατεία για την ασφάλεια των παιδιών (Child safety campaigners) κάνει  έκκληση για να απαγορεύεται στα παιδιά,  να κάθονται στην αγκαλιά του κάθε ΄Αϊ Βασίλη που εργάζεται στα εμπορικά κέντρα,  την περίοδο των Χριστουγέννων.
Η Hetty Johnson  ακτιβίστρια για την προστασία των παιδιών και εκπρόσωπος για την οργάνωση
Bravehearts, για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης , ζήτησε από τα εμπορικά κέντρα να ανανεώσουν τις σχετικές τους πολιτικές προστασίας,  έτσι ώστε τα παιδιά να στέκονται δίπλα στον  ΄Αϊ Βασίλη και όχι στην αγκαλιά του.
όπως ανέφερε στην Courier Mail  «η οδηγία για τα παιδιά είναι να σταθούν δίπλα –σε μια ασφαλή απόσταση- από τον Σάντα και να του ζητήσουν ότι θέλουν, εκτός εάν οι γονείς ή τα ίδια τα παιδιά  επιμένουν να καθίσουν στα γόνατά του.  Τα εμπορικά κέντρα έχουν καθήκον να προστατεύουν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις τους. »
Ένας επαγγελματίας ΄Αϊ Βασίλης (professional Santa) που έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας (a decade of bringing the 'Ozzie Santa' experience working for Singing Telegrams with the Sydney Children's Hospital, Channel 9, and Channel 10) είπε ότι  « τα παιδιά δεν αναγκάζονται ποτέ να καθίσουν στα γόνατά μου, συχνά είναι μπερδεμένα, κουρασμένα, φωνάζουν και είναι λίγο φοβισμένα γιατί δεν ξέρουν ποιος είμαι, βέβαια σύντομα καταλαβαίνουν ότι είμαι το άτομο που φέρνει τα δώρα.  Οι γονείς προσπαθούν να τα βάλουν στα γόνατά μου, αλλά μερικές φορές κλαίνε και γρήγορα κατεβαίνουν»
Η 32χρονη Charmaine Ohl, που εργάστηκε σαν φωτογράφος του ΄Αϊ Βασίλη ( a Santa photographer, used to work as a photographer for a Christmas experience company) λέει ότι η προσωπική της εμπειρία είναι σύμφωνη με την παράδοση και ποτέ δεν είχε μια κακή εμπειρία από την αγκαλιά του ΄Αϊ Βασίλη.
Κάθε πολιτεία της Αυστραλίας απαιτεί ελέγχους και την πιστοποίηση για όσους εργάζονται με ανηλίκους, συμπεριλαμβανομένων του Αϊ-Βασίλη, αρχηγούς σε ομάδες νέων, καθώς και εθελοντές από την εκκλησία, μεταξύ των άλλων επαγγελμάτων. Οι εργαζόμενοι με ανηλίκους ελέγχονται ώστε να μην έχουν προηγούμενες καταδίκες (ποινικό μητρώο που θα έβαζε σε  κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών)  ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των παιδιών με τα οποία εργάζονται.
Στην New South Wales  (NSW) ιδιαίτερα, οι νέοι  νόμοι που  θεσπίστηκαν το 2013 εξασφαλίζουν ότι, όσοι εργάζονται ή κάνουν εθελοντισμό με τα παιδιά πρέπει να έχουν μια σχετική προϋπηρεσία (a Working With Children)  με παιδιά.


Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο 77χρονος William John Graham Webster από την Αδελαΐδα καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση για σεξουαλική κακοποίηση σε πέντε κορίτσια, όταν εργάστηκε ως Santa το 2012, στα εμπορικά κέντρα Southgate Plaza στο Morphett Vale και Kalara Reserve στο Davoren Park. 

Το νομικό συμβούλιο (Mr Webter's legal council) είπε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είχαν αξία, γιατί πολλοί γονείς δεν έκαναν καμία παρέμβαση για να σταματήσει η σεξουαλική κακοποίηση, ενώ συνέβαινε μπροστά τους, ανέφερε το Adelaide Now.

Το «ακατάλληλο άγγιγμα» του παιδιού συνέβαινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αυτό ήταν στην αγκαλιά του ΄Αϊ Βασίλη για τη φωτογράφηση, υπό την επίβλεψη της μητέρας, με τη δυνατότητα να αποτυπωθεί στη φωτογραφία αλλά και με το ενδεχόμενο το παιδί να μιλήσει.Δεν υπάρχουν σχόλια: