Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΒΓΗΚΑΝ με ΦΡΙΚΤΟ ΕΞΑΝΘΗΜΑ από το ΣΑΛΟΝΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ



Αγγλία, Derby, στο Swadlincote,  σε ένα σαλόνι ομορφιάς και Spa,  έξι έφηβες έπαθαν θυλακίτιδα (εξάνθημα, βακτηριακή μόλυνση στα τριχοθυλάκια) από τις μπανιέρες υδρομασάζ.
Οι επιθεωρητές δημόσιας υγείας (Environmental health officers from South Derbyshire District Council) έκαναν αμέσως  έλεγχο στο σαλόνι ομορφιάς και Spa (Kensington Salon and Spa).  Βρήκαν τα σπα,  σημαντικά μολυσμένα με το  βακτήριο του είδους  Pseudomonas aeruginosa, που συνδέεται συχνά με τις δεξαμενές ιαματικών λουτρών.
Τα επιβλαβή βακτήρια αναπτύχθηκαν γύρω από τις κεφαλές των ντους, αλλά και στα σημεία όπου είχαν αποκολληθεί τα ψηφιδωτά πλακάκια (η έκθεση αναφέρει ότι είχαν αποκολληθεί πάνω από 100 πλακάκια)  γύρω από τις κεφαλές των ντους, βρέθηκαν άλατα και βακτήρια, 24.000 φορές πάνω από το αποδεκτό επίπεδο.
Τα έξι κορίτσια επισκέφτηκαν το σαλόνι ομορφιάς, για περιποίηση πριν από ένα πάρτι γενεθλίων, αλλά μετά την επίσκεψη στην μολυσμένη με βακτήρια πισίνα σπα, έπαθαν μια
"φρικτή" μόλυνση.
Το πρόσωπο και το σώμα τους γέμισε με σπυριά, με κόκκινα επώδυνα εξανθήματα που μετατρέπονταν σε φλύκταινες γεμάτες πύον. Τέσσερα από τα κορίτσια ανέφεραν επίσης σοβαρή ωταλγία μετά από το spa.


Ο Matt Holford, διευθυντής περιβαλλοντικής υγείας, είπε ότι ήταν «ζωτικής σημασίας» για τα ιαματικά λουτρά, να διεξάγουν οι συντηρητές τους τακτικά, δοκιμές του νερού.
Είπε ότι: «Μια ποικιλία μολυσματικών παραγόντων που συνδέονται με την ψυχαγωγική χρήση του νερού, μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα, τα αυτιά, τα μάτια, το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα»
"Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση η άμεση δράση του Συμβουλίου, εμπόδισε άλλους ανθρώπους από το να αρρωστήσουν και να αντιμετωπίσουν μια δυνητικά πολύ σοβαρή κατάσταση"
Στην ιδιοκτήτρια του spa, κ.Lisa Matthews, έχει επιβληθεί πρόστιμο £ 3600 γιατί ήταν αμελής -υπήρχε έλλειψη συντήρησης- και το καθήκον της φροντίδας για τους υπαλλήλους και τους πελάτες της, έπεσε αρκετά, κάτω από το αναμενόμενο πρότυπο.
Στο δικαστήριο η κ.Lyndsey Watson, είπε πως η κόρη της Jemma, βγήκε με ένα «τεράστιο εξάνθημα» από την επίσκεψη στο σαλόνι ομορφιάς spa, τον Μάιο του 2013.
πηγές



Δεν υπάρχουν σχόλια: