Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ 70χρονο ΑΚΑΝΘΩΔΗ ΑΣΤΑΚΟ που ΑΛΙΕΥΣΕ στην ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑEλεύθερος δύτης, αλίευσε έναν Ακανθώδη αστακό  (Pacific spiny lobster)  βάρους  5,4 κιλών (12lb ) και ηλικίας εβδομήντα ετών,  ενώ έκανε καταδύσεις κοντά στο  νησί Anacapa στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας (στις 6-10-14)
Αρχικά, νόμιζε ότι ήταν ο μεγαλύτερος αστακός του κόσμου, αλλά ήταν απλά ενθουσιασμένος,  ωστόσο, είναι  σίγουρα ο μεγαλύτερος αστακός που πιάστηκε φέτος, στη δυτική ακτή.
Ο νυκτόβιος αστακός, πιάστηκε στη διάρκεια νυχτερινής κατάδυσης  και
του έδωσαν το όνομα
Albert Girther,    λόγω του εντυπωσιακού μεγέθους του.
Ο
Albert δεν έχει δαγκάνες όπως οι αστακοκαραβίδες και η ηλικία του υπολογίστηκε με βάση το μέγεθος και το βάρος του.
Ένας αστακός αυτού του μεγέθους θα ήταν κάτι σύνηθες πριν από δεκαετίες. Αλλά τώρα, σαν αποτέλεσμα της εντατικής αλιείας, τα καρκινοειδή ζώα, σπάνια ζυγίζουν περισσότερο από 1,40 κιλά ( 3lb)
Ο 26χρονος δύτης ονομάζεται Forrest Galante, είναι  βιολόγος και κάνει καταδύσεις εδώ και δέκα χρόνια.
Πέρυσι, κέρδισε ένα βραβείο από το
club για την  ελεύθερη κατάδυση, γιατί αλίευσε έναν αστακό  4,3 κιλών  (9,4 lb)
Όταν πήγε με τον αστακό στο σπίτι του, στη Σάντα Μπάρμπαρα, οι φίλοι του τρόμαξαν, αλλά ο σκύλος του, τον μύρισε και εκείνος αποδέχθηκε ήρεμα τη φιλία του.
Ο αστακός μεταφέρθηκε  στο
Ty Warner Sea Centre.  Εκεί, τον έβαλαν   
σε μια δεξαμενή και του έδωσαν τροφή.
Αργότερα, τον μετέφεραν σε μια θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, όπου δεν  επιτρέπεται η αλιεία, ώστε να μπορέσει  να ζήσει ήσυχα, το υπόλοιπο της ζωής του και να αποκτήσει απογόνους.
πηγή  3-12-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: