Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΑΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ στον ΚΟΛΠΟ του ΜΕΞΙΚΟΥΤο Σαββατοκύριακο, στον Κόλπο του Μεξικού, ένα δελφίνι ξεβράστηκε στην Αλαμπάμα Orange Beach, θανάσιμα πυροβολημένο με ένα κίτρινο κυνηγετικό βέλος που σφηνώθηκε στα σπλάχνα του.
WARNING - GRAPHIC IMAGES
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα  της νεκροψίας δείχνουν ότι το δελφίνι επέζησε για τουλάχιστον πέντε ημέρες, πριν πεθάνει από τη μόλυνση που του προκάλεσε το τραύμα.
Tη Δευτέρα ,η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ανακοίνωσε ότι,  αυτή είναι η δεύτερη βίαιη δολοφονία του προστατευόμενου ζώου, κατά τις τελευταίες
εβδομάδες.
Τον περασμένο μήνα, ένα ρινοδέλφινο που πυροβολήθηκε στον πνεύμονα, βρέθηκε νεκρό, στην Miramar Beach  (περιοχή Destin) της Φλόριντας.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, που κάλυψε το περιστατικό, το άτυχο ρινοδέλφινο ήταν έτοιμο να γεννήσει σε λίγες βδομάδες (η εγκυμοσύνη στο ρινοδέλφινο, διαρκεί 12 μήνες) 
Η νεκροψία έδειξε ότι το δελφίνι πυροβολήθηκε με όπλο μικρού διαμετρήματος και η σφαίρα καρφώθηκε στον πνεύμονά του.
Οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών  (The National Oceanic and Atmospheric Administration's ( NOAA ) Office of Law Enforcement)  δήλωσαν ότι,
έχουν δει μια αύξηση των βίαιων δολοφονιών δελφινιών, στα βόρεια του Κόλπου του Μεξικού, από το 2002.  αναφέρουν τουλάχιστον 17 περιστατικά δελφινιών που εξόκειλαν, ή ξεβράστηκαν  στα ρηχά νερά της παραλίας, με τραύματα από σφαίρες.
Η πλειοψηφία (70%) από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκε στα τελευταία τέσσερα χρόνια (μετά το 2010)
Βάσει του νόμου περί Προστασίας Θαλάσσιων Θηλαστικών του 1972 (Marine Mammal Protection Act of 1972) απαγορεύεται η κακοποίηση, θανάτωση αλλά και η σίτιση των άγριων δελφινιών.
για την προστασία των δελφινιών, δεν επιτρέπεται η σίτισή τους, γιατί τα ενθαρρύνει να πλησιάσουν τους ανθρώπους και να  προσεγγίζουν επικίνδυνες καταστάσεις.  Μπορεί να τρώνε τα δολώματα και να παγιδεύονται στα αλιευτικά εργαλεία, αυτό οδηγεί σε βίαια αντίποινα.

πηγή 9-12-14


DOLPHIN CRIMES ON THE RISE: 21-11-14


Unfortunately, other types of vandalism are also occurring. In June 2012, a dolphin was identified alive with a screwdriver lodged in its head and later found dead near the Florida-Alabama state line in Perdido Bay.
πηγή
http://us.whales.org/blog/courtneyvail/2014/11/dolphin-crimes-on-rise-pregnant-dolphin-shot-dead-near-florida-coast


Δεν υπάρχουν σχόλια: