Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ χρησιμοποιούν ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ SPYWARE για ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ του ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ τουςH διεπιστημονική προσέγγιση στην πρόληψη και αντιμετώπιση της  ενδοοικογενειακής  βίας έδειξε ότι, περισσότερο από το 40% των θυμάτων ενδοοικογενειακής κακοποίησης, έγιναν αντικείμενα κατασκοπείας με spyware apps, από τους συντρόφους τους.
Μία έρευνα από την Women's Aid, για τις κακοποιημένες γυναίκες, αποκάλυψε ότι το 41% των θυμάτων ενδοοικογενειακής κακοποίησης, είχαν υποβληθεί σε κάποια μορφή παράνομης ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Ο επιτιθέμενος μπορεί να εγκαταστήσει ένα λογισμικό κατασκοπίας (spyware app) στο κινητό τηλέφωνο του θύματός του, μέσα σε πέντε λεπτά.
Οι εφαρμογές μετατρέπουν ένα smartphone σε μια ισχυρή βάση κατασκοπείας.
το κατασκοπευτικό Λογισμικό  μπορεί να εντοπίζει την τοποθεσία του τηλεφώνου και να λειτουργεί το μικρόφωνο του. 
Το FBI εξάρθρωσε πρόσφατα, μια μεγάλη επιχείρηση κατασκοπευτικών προϊόντων  (spyware apps), μετά από μια επιδρομή στο Λος Άντζελες το Σεπτέμβριο.
Συνέλαβε τον 31χρονο Δανό Hammad Akbar διευθύνοντα σύμβουλο της InvoCode Pvt, που κατασκευάζει και εμπορεύεται τις εφαρμογές «StealthGenie spyware apps»
Τον περασμένο μήνα, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στις ΗΠΑ, επέβαλλε πρόστιμο $ 500.000,  στον Hammad Akbar,  όταν παραδέχτηκε την παράνομη διαφήμιση και πώληση  των StealthGenie spyware apps.
Οι εφαρμογές «StealthGenie spyware apps» επέτρεπαν σε υποψιασμένους συντρόφους, να παρακολουθούν το τηλέφωνο του συντρόφου τους
Στην ενδοοικογενειακή  βία, ο επιτιθέμενος σύντροφος χρησιμοποιεί κρυφά εφαρμογές, κρυμμένες στο  κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή του συντρόφου του για να παρακολουθεί τι κάνει.
Η τεχνολογία μετατρέπει ένα έξυπνο τηλέφωνο σε μια υψηλής τεχνολογίας συσκευή κατασκοπείας, που επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση στο ακουστικό. Ο επιτιθέμενος είναι σε θέση να παρακολουθεί την τρέχουσα θέση του ιδιοκτήτη του τηλεφώνου. Ο επιτιθέμενος είναι επίσης σε θέση, να λειτουργήσει εξ αποστάσεως το μικρόφωνο του τηλεφώνου και να ακούσει οτιδήποτε μέσα στο χώρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ακουστικό.
οι Spyware χρήστες μπορούν εύκολα να συνδεθούν  στο Internet και να παρακολουθούν το τηλέφωνο του θύματός τους, εν αγνοία του.

Ωστόσο, μια βρετανική εταιρεία εμπορεύεται σήμερα το δικό της  spyware app,  που κοστίζει £ 30 και μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android.
Το λογισμικό, που  δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τον απλό χρήστη, μετατρέπει  το μέσο smartphone σε μια ισχυρή συσκευή παρακολούθησης.
Η Polly Neate, διευθύνουσα σύμβουλος της Women's Aid, είπε στην « The Independent»: « στην  ενδοοικογενειακή βία εμφανίζεται μια μορφή εξουσίας (ένα μοτίβο)  που επιβάλλεται από τον θύτη, για να ασκεί και να αυξάνει τον έλεγχό του θύματος του, με τη χρησιμοποίηση κάθε διαθέσιμου μέσου»
«όλο και περισσότερο ακούμε καθημερινά τις ιστορίες για επιτιθέμενους που εγκαθιστούν λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό του συντρόφου τους , τοποθετούν spyware app στον προσωπικό του υπολογιστή, αλλά και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με το σύντροφό τους»
Η Leslie Caldwell, βοηθός γενικού εισαγγελέα  του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Criminal Division) των ΗΠΑ, δήλωσε: «Η πώληση spyware δεν είναι μόνο καταδικαστέα, είναι ένα έγκλημα»
«Εφαρμογές όπως «StealthGenie apps» είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση από επιτήδειους και δράστες ενδοοικογενειακής κακοποίησης που θέλουν να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής του θύματος - και όλα αυτά χωρίς τη γνώση του θύματος-
Το ποινικό τμήμα έχει δεσμευτεί να πατάξει το έγκλημα εκείνων που προσπαθούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία, που έχει σχεδιαστεί και χρησιμοποιείται για τη διάπραξη ξεδιάντροπης εισβολής στην ιδιωτική ζωή»
Σύμφωνα με το  Internet Crime Complaint Center (IC3): « ο αγοραστής μπορεί να πάρει την ζητούμενη πληροφόρηση που μεταφέρεται από το στοχευόμενο κινητό  μέσω διαδικτυακής πύλης.

Αυτές οι παρακολουθούμενες επικοινωνίες είναι αποθηκευμένες στην ιστοσελίδα StealthGenie. Για παράδειγμα, ένας αγοραστής μπορεί να συνδεθεί με την ηλεκτρονική πύλη για την πρόσβαση σε πληροφορίες που τράβηξε από το τηλέφωνο του χρήστη, όπως μηνύματα, e-mails, φωτογραφίες, και τηλεφωνικές κλήσεις»
Οι spyware εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, αναπτύχθηκαν και διαφημίζονται ως αόρατες για τα στοχευόμενα τηλέφωνα  και ενεργούν με ένα μη ανιχνεύσιμο τρόπο. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί και να  μοιάζει με άλλου  τύπου app ή ένα αρχείο, όπως μια εφαρμογή για ψηφιακές φωτογραφίες.

πηγή 27-12-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2888459/Wife-beaters-using-30-secret-spy-apps-mobile-phones-computers-track-partners-half-domestic-abuse-victims-report-stalked-online.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: