Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ με ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στα ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Σήμερα είναι η «Μαύρη Παρασκευή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, αλλά επίσης η «άσπρη μέρα» για τα πολυκαταστήματα και τους καταναλωτές τους. Είναι η επόμενη ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών που «ανοίγει» την περίοδο των εορταστικών αγορών, Πρόκειται για την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων και για τους Βρετανούς αποτελεί μια μεγάλη εμπορική γιορτή

Στη Βρετανία, οι καταναλωτές συγκρούονται στα σούπερ μάρκετ για να πάρουν τα προϊόντα με τη μειωμένη τιμή, παλεύουν μεταξύ τους καθώς διεκδικούν το ίδιο προϊόν, πέφτουν στο πάτωμα και τραυματίζονται, έρχονται στα χέρια και η αστυνομία αντιμετωπίζει σκηνές βίας και χάους σε όλη τη Βρετανία.

Στο Μάνστεστερ ,ο αστυνομικός διευθυντής Sir Peter Fahy είπε ότι, η μεγάλη προσέλευση των πελατών ήταν μεν προβλέψιμη, αλλά τα σουπερ μάρκετ δεν διέθεταν επαρκές προσωπικό και έτσι δημιουργήθηκε χαοτική κατάσταση.

Η αστυνομία στο Μάνστεστερ κλήθηκε σε επτά από τα καταστήματα της Tesco ( στις περιοχές Willesden, Surrey Quays

Edmonton Salford, Norwich και Stretford) και έκανε τρεις συλλήψεις, ενώ ένα κατάστημα στο Silverburn, Dundee, έκλεισε προσωρινά, 36 λεπτά αφότου άνοιξε,
Στην Tesco του Salford, ένας άνδρας επιτέθηκε στο προσωπικό του καταστήματος και τραυμάτισε έναν υπάλληλο στο πρόσωπο.
Στο Stretford, σε ένα κατάστημα της Tesco, απελπισμένοι πελάτες διαπληκτίστηκαν έντονα για μια τηλεόραση HD Blaupunkt, που πουλήθηκε μόλις £ 60, μια γυναίκα τραυματίστηκε από την πτώση μιας τηλεόρασης και ένας εργαζόμενος έφυγε με μαυρισμένο μάτι.
Σε άλλο κατάστημα της Tesco στο Lea Valley, του Λονδίνου, κλήθηκαν αστυνομία και ασθενοφόρα, για πελάτες που διαπληκτίστηκαν για να διεκδικήσουν καφετιέρες με έκπτωση.
Η Tesco δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία αλλά θα λάβει οδηγίες για να γίνουν βελτιώσεις της εμπορικής εκδήλωσης για το επόμενο έτος.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Asda (στο Wembley, στο βόρειο Λονδίνο) οι αγοραστές σκαρφάλωναν ο ένας πάνω στον άλλο και έβγαζαν κραυγές καθώς έπεφταν στο πάτωμα, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το ίδιο προϊόν με την έκπτωση.
Αρκετές ιστοσελίδες ( όπως Currys, Argos, Tesco Direct και Boots.com με εκατοντάδες ευκαιρίες σε καλλυντικά) παρουσίασαν προβλήματα από τη τεράστια ζήτηση των προϊόντων με μειωμένες τιμές.

Σύμφωνα με στοιχεία της πετυχημένης βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis, υπάρχει ήδη τεράστια αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι (John Lewis reporting online traffic up 307%)

Στην Ελλάδα μπορούμε να μετέχουμε στην ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων, με την αγορά προϊόντων από το Διαδίκτυο. Ιστοσελίδες καταστημάτων (όπως Amazon, Asda, Play.com, House of Fraser, Insert Coin Clothing, Steam κ.α.) προσφέρουν προϊόντα με έκπτωση έως 70%.

Πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2852585/Mayhem-Black-Friday-begins-Shoppers-clash-supermarkets-trying-grab-bargains-Boots-Game-Curry-s-PC-world-websites-crash-thousands-start-hunt-Christmas-deals.htmlhttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2852585/Mayhem-Black-Friday-begins-Shoppers-clash-supermarkets-trying-grab-bargains-Boots-Game-Curry-s-PC-world-websites-crash-thousands-start-hunt-Christmas-deals.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: