Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

οι ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ της ΕΕ στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΩΝ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΒΑΡΥΝΟΥΝ τους ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣΗνωμένο Βασίλειο. Η ετήσια επιχορήγηση της ΕΕ, ύψους 129 εκατομμυρίων ευρώ στη βιομηχανία των ταυρομαχιών, είναι μια παράνομη και σκανδαλώδης χρηματοδότηση, αφού η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα εκτρεφόμενα ζώα αναφέρει ότι, δεν πρέπει να υποφέρουν από πόνο, τραυματισμό ή αγωνία.
Φιλοζωικές οργανώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο αποτρόπαιο αυτό έθιμο (σχετική η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, στις 22-10-14)

Η ΕΕ διαθέτει 129 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στους Ισπανούς αγρότες που εκτρέφουν ταύρους ταυρομαχιών στα βοσκοτόπια τους.
Αποκαλύφθηκε ότι οι Βρετανοί φορολογούμενοι επιβαρύνονται με φόρο 17 εκατομμυρίων ευρώ (£ 13.5 εκατομμύρια) το χρόνο για να στηρίζουν τις επιδοτήσεις της ΕΕ στις ταυρομαχίες της Ισπανίας.

Ο Sir Alan Meale , βουλευτής των Εργατικών από την περιφέρεια του Μάνσφιλντ στην κεντρική Αγγλία, κατέθεσε στη βρετανική βουλή των κοινοτήτων, πρόταση (Commons motion) που λέει « οι αιματοβαμμένες φιέστες που τις λένε ταυρομαχίες, περιλαμβάνουν βασανισμό των ζώων σε δημόσια έκθεση και αποτελούν ένα απεχθές έθιμο»
Ο Sir Alan Meale είπε ότι «είναι αδιανόητο να πληρώνει η κυβέρνηση για τη στήριξη ταυρομαχιών. Η πρακτική αυτής της παράδοσης, είναι παράνομη σύμφωνα με την Βρετανική νομοθεσία (Britain’s own Animal Welfare Act 2006) και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ζώα στα εκτροφεία, η οποία ρητά αναφέρει ότι τα ζώα δεν πρέπει να υποφέρουν από πόνο, τραυματισμό ή αγωνία. Η χρηματοδότηση των ταυρομαχιών με τις εν λόγω επιδοτήσεις της ΕΕ, είναι μια σαφής παραβίαση των νόμων αυτών»
«καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως αυτές τις πληρωμές»
«σχετική έκθεση της ΕΕ βεβαιώνει ότι, αυτή η επιδότηση χρησιμοποιείται για τη στήριξη των ταυρομαχιών. Χωρίς αυτή την υποστήριξη, πιθανότητα οι ταυρομαχίες θα κατέληγαν σε οικονομική κατάρρευση»

Ο Andrew Tyler πρόεδρος της Animal Aid δήλωσε ότι « είναι βαθιά προσβλητικό και σκανδαλώδες, το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη επιδοτούν τις ταυρομαχίες. Η Animal Aid είναι αντίθετη σε κάθε πολιτική κίνηση που στηρίζει τη χρηματοδότηση αυτού του αηδιαστικού εθίμου»

Ο Ralph Cook της Wales Alliance Against Cruel Sports είπε «Εάν η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει χρήματα με την υποστήριξη του Βρετανικού λαού, θα μπορούσε να σώσει τα χρήματά μας, που πρόκειται να διατεθούν για την εκτροφή ταύρων για ταυρομαχίες. Έτσι θα δεχτεί την επιβράβευση από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών μας»
Η Κοινή Αγροτική Πολιτική επιχορηγεί τους αγρότες σε 28 κράτη-μέλη της ΕΕ,
επικρίνεται ως ξεπερασμένη και ζητείται να γίνουν περικοπές.
η Μάργκαρετ Θάτσερ διαπραγματεύτηκε και κέρδισε την περίφημη έκπτωση της Βρετανίας (ή βρετανική επιστροφή κονδυλίων, μια έκπτωση για τη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στον προϋπολογισμό της ΕΕ) επειδή ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της ΕΕ δαπανάται για τις γεωργικές επιδοτήσεις και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα σχετικά μικρό μέγεθος γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Πηγή 9-11-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2827619/British-taxpayers-fork-13-5m-pay-EU-subsidies-bullfighting.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1313480/Spains-blood-fiestas-make-bullfights-tame-youre-paying-them.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: