Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ντύθηκε σαν ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ για να ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ ΟΔΗΓΟΥΣ που έκαναν ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗΗΠΑ, New Jersey, αστυνομικός ντύθηκε σαν Ντόναλντ Ντακ, για την παγίδευση οδηγών, που στη διάβαση πεζών, δεν παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς.
Σύμφωνα με το WABC, στο Halloween, το αστυνομικό τμήμα Fort Lee του Νιου Τζέρσεϋ χρησιμοποίησε έναν μυστικό αστυνομικό, ντυμένο σαν Ντόναλντ Ντακ για να «πιάσει » 130 οδηγούς, που παρέλειψαν να δώσουν προτεραιότητα σε πεζό, διερχόμενο από τη διάβαση πεζών.

Στις 31-10-14, ο μυστικός αστυνομικός, ντυμένος σαν Ντόναλντ Ντακ διέσχιζε το δρόμο, στη λωρίδα διάβασης των πεζών, προφανώς, για να μοιράσει κλήσεις για κυκλοφοριακή παράβαση, στους 130 οδηγούς που δεν του έδωσαν προτεραιότητα.
Αυτή η κυκλοφοριακή παράβαση επιφέρει πρόστιμο $ 230 και δύο βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησης.
όταν οι οδηγοί δεν σταματούσαν για να δώσουν προτεραιότητα στον μασκαρεμένο αστυνομικό, άλλοι ένστολοι αστυνομικοί υποδείκνυαν στους παραβάτες οδηγούς, να σταθμεύσουν λίγα μέτρα παρακάτω και τους έδιναν την κλήση για κυκλοφοριακή παράβαση (με πρόστιμο $ 230 και δύο βαθμούς ποινής, στην άδεια οδήγησης).

Ο Keith Bendul, αρχηγός της Fort Lee αστυνομίας, είπε στο WABC «Πριν από δύο χρόνια, 62 άτομα χτυπήθηκαν από οδηγούς αυτοκινήτων, που δεν έδωσαν την οριζόμενη με νόμο προτεραιότητα σε διαβάσεις πεζών. Φέτος είμαι ευτυχής να πως ότι ο αριθμός μειώθηκε στα 40 άτομα. Αλλά ο απώτερος στόχος μου είναι να μηδενιστεί ο αριθμός αυτών των ατυχημάτων»

Το WABC παρακολούθησε το Fort Lee πρόγραμμα, για την παγίδευση των οδηγών, που κάνουν αυτή την κυκλοφοριακή παράβαση και αναφέρει ότι, ένας οδηγός κόρναρε σαν τρελός για να βγει από το δρόμο ο μυστικός μασκαρεμένος αστυνομικός. Σε άλλες περιπτώσεις οι οδηγοί συνέχιζαν να οδηγούν και να διασχίζουν τη διάβαση των πεζών, όταν ο ντυμένος σαν πάπια αστυνομικός βρισκόταν στο δρόμο, στο τμήμα που ορίζεται για τη διάβαση των πεζών.

Στη σελίδα Fort Lee Police Department's Facebook γίνεται σαφές ότι, ο μυστικός αστυνομικός δεν διέσχιζε το δρόμο αντίθετα σε φωτεινό σηματοδότη για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας.
Αυτή η προσπάθεια του Fort Lee Police Department μπορεί να οδήγησε 130 οδηγούς στη λήψη κλήσης, αλλά μερικοί οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν και λένε ότι, αισθάνονται πως εξαπατήθηκαν από αυτή την ενέργεια της αστυνομίας.
Η οδηγός Karen Haigh κάτοικος του River Edge, που κλήθηκε να πληρώσει αυτό το πρόστιμο, λέει ότι, η τεράστια πάπια την τρόμαξε και ότι, θα είχε σταματήσει για ένα φυσιολογικό άτομο. Όπως διηγήθηκε στο WABC, δεν ήξερε ποια ήταν αυτή η πάπια και τι προσπαθούσε να κάνει, της είπαν ότι πήρε μια κλήση γιατί δεν έδωσε προτεραιότητα στην πάπια. Αυτή η πάπια περπατούσε πάνω-κάτω στο κράσπεδο του πεζοδρομίου, συνέχισε να κινείται έξω από αυτό και σκέφτηκε πως ήταν ένας τρελός τύπος του Halloween.
Ο Keith Bendul αρχηγός της Fort Lee αστυνομίας, είπε ότι, ο μυστικός αστυνομικός ντύθηκε σαν Ντόναλντ Ντακ για καλό σκοπό. «όταν βλέπεις έναν πεζό, παιδί, ενήλικα ή πάπια είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις, περιμένεις να διασχίσει τη διάβαση των πεζών και μετά μπορείς να συνεχίσεις την πορεία σου»
Η Karen Haigh σχεδιάζει να αντιδράσει για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε, λέει ότι εξαπατήθηκε και τρομοκρατήθηκε από τον μασκαρεμένο αστυνομικό.
πηγή 10-11-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2827710/Aw-phooey-New-Jersey-police-officer-dresses-Donald-Duck-catch-drivers-failing-yield-pedestrian.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: