Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

το ΧΕΛΙ στον ΠΡΩΚΤΟ τον ΟΔΗΓΗΣΕ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Βραζιλία πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Londrina (a city in southern Brazil),  
ένα ζωντανό ψάρι του είδους South American lungfish (σαν χέλι, eel-like fish) αφαιρέθηκε χειρουργικά από το έντερο ενός ανθρώπου, που τοποθέτησε το ψάρι στα οπίσθιά του, στη διάρκεια μιας άτυχης σεξουαλικής φαντασίωσης.

Το ζωντανό ψάρι, από τον ορθό του ανθρώπου, αναζήτησε διέξοδο και προχώρησε αρκετά  μέσα στο έντερό του.
Το ψάρι ήταν ακόμα ζωντανό και τιναζόταν, όταν ο χειρουργός το τράβηξε έξω από την κοιλιά του ασθενούς και σύμφωνα με το Brazilian news website «esmeraldanoticias.com.» αργότερα, του έκαναν ευθανασία.

Αυτό το ψάρι –που μοιάζει με το χέλι- μπορεί να μεγαλώσει έως 125 εκατοστά.
΄Αλλες ονομασίες για αυτό το είδος του ψαριού είναι American mudfish, scaly salamanderfish, και piramboia (in Portugese)

Είναι εγγενές στα κινούμενα νερά του Αμαζονίου, την Παραγουάη και στις χαμηλότερες λεκάνες απορροής του ποταμού Parana στη Νότια Αμερική.
Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε μέσα στο χειρουργείο και ο ασθενής μόλις συνήλθε υπέβαλε μήνυση γιατί το βίντεο δημοσιοποιήθηκε χωρίς την άδειά του.
το βίντεο με τον άνδρα –που κράτησε την ανωνυμία του- και το ψάρι που τοπικά αποκαλούν piramboia έγινε βάιραλ από τη στιγμή που αναρτήθηκε στο website LiveLeak
από φωτογραφία που δημοσίευσε γιατρός του Shunde People's Hospital, το ψάρι που ζούσε μέσα στην κοιλιά του ανθρώπου, ζύγιζε ένα κιλό και έφθανε τα 60 εκατοστά.

Σύμφωνα με το τοπικό δελτίο ειδήσεων, η Nádina Moreno, Πρύτανης του Πανεπιστημίου απαγόρευσε πλέον τη χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στο χειρουργείο.
στο τρομακτικό βίντεο που έγινε δημοφιλές μέσω διαδικτυακής διαμοίρασης (internet sharing) (σε ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και emails)   οι γιατροί μιλούν δυνατά και γελούν, καθώς βλέπουν το ζωντανό ψάρι να τινάζεται έξω από την ανοιγμένη κοιλιά του χειρουργημένου ατόμου.
Σε ασυνήθιστα και αλλόκοτα ιατρικά περιστατικά, οι διαδικασίες μερικές φορές καταγράφονται, χωρίς ο ασθενής να είναι αναγνωρίσιμος, για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς και για τη μετέπειτα συζήτηση για τη διάγνωση της ασθένειας. Ωστόσο αυτό πρέπει πάντα να γίνεται με την έγκριση και τη συγκατάθεση του ασθενούς.
Ξεκίνησε έρευνα για τους υπεύθυνους της καταγραφής του περιστατικού –χωρίς την έγκριση του ασθενούς- και αναμένεται η τιμωρία τους, που μπορεί να περιλαμβάνει μια προειδοποίηση, αναστολή άδειας άσκησης επαγγέλματος ή και άμεση απόλυση.

Τον Απρίλιο του 2013, ένας Κινέζος - fan πορνό ταινιών - από την νότιο - ανατολική επαρχία της Guangdong ζήτησε νοσοκομειακή βοήθεια, γιατί ένα χέλι μπήκε στο σώμα του. Αποδείχθηκε ότι ο Κινέζος εισήγαγε ένα ζωντανό ψάρι του είδους Asian swamp eel μέσα στον ορθό του,( το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου πριν τον πρωκτό) αφού είχε παρακολουθήσει να το κάνουν αυτό σε μια ταινία πορνό.
οι χειρουργοί έβγαλαν το μακρύ σαν χέλι ψάρι (Asian swamp eel) μήκους 50 cm από την κοιλιά του, το πλάσμα ήταν ακόμα ζωντανό όταν βγήκε, αλλά αργότερα πέθανε.
Καθώς το χέλι αναζητούσε έξοδο από το σώμα του Κινέζου, μάσησε και τρύπησε το παχύ έντερο του κι έπειτα κουλουριάστηκε σε μια κοιλότητα του σώματός του. Οι γιατροί είπαν ότι, το Asian swamp eel θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημία, γιατί διαθέτει πολύ κοφτερά δόντια.

πηγή 4-11-14
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2820188/The-stomach-churning-moment-huge-LIVE-fish-removed-man-s-intestine.html#ixzz3IH1Pg7Df
 

http://www.skyvalleychronicle.com/BREAKING-NEWS/MAN-HAS-LIVE-EEL-REMOVED-FROM-HIS-COLON-1321956

Δεν υπάρχουν σχόλια: