Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

54 ΑΝΔΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ το 2013-14


Αυστραλία, στοιχεία για την 'Male pregnancy' αποκαλύπτουν ότι, 54 άνδρες γέννησαν τα παιδιά τους, στην Αυστραλία τους τελευταίους 12 μήνες.
Τρανσέξουαλ άτομα που γεννήθηκαν γυναίκες,
προσδιορίζονται ως άνδρες, αλλά διατηρούν τα γυναικεία αναπαραγωγικά τους όργανα, εγκυμονούν και φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Στατιστικές της Medicare δείχνουν ότι, κατά το οικονομικό έτος 2014 (με στοιχεία του 2013) γέννησαν τα παιδιά τους, 22 άνδρες στη Western Australia (WA) και 16 στη New South Wales (NSW)
Επίσης επτά άνδρες στη Victoria, έξι στην Queensland και ένας στην Tasmania, γέννησαν τα παιδιά τους, με αυτό τον αντισυμβατικό τρόπο.
Οι άνδρες ήταν ως επί το πλείστον, ηλικίας 24 έως 36 χρόνων. 32 από τα μωρά γεννήθηκαν από άνδρες αυτής της ηλικιακής ομάδας. Αλλά και ένας άνδρας ηλικίας 55 -64 ετών γέννησε επίσης ένα παιδί.
Σύμφωνα με τις στατιστικές της Medicare, δεν καταγράφηκαν καθόλου "male births"  στην επικράτεια της Αυστραλιανής πρωτεύουσας ( ACT) ή στο Northern Territory.

Το Αυστραλιανό Υπουργείο Υγείας,  επιβεβαίωσε τα στατιστικά στοιχεία για την Herald Sun και ανέφερε ότι η υπηρεσία ενημερώνεται για όλες αυτές τις περιπτώσεις στη χώρα,
άτομα που προσδιορίζονται ως άνδρες αλλά κάνουν θεραπεία για εγκυμοσύνη, μπορούν να διεκδικήσουν οικονομική στήριξη για τη θεραπεία τους από την Medicare –επίσης έχουν πρόσβαση και για τις αμβλώσεις-
ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας, δήλωσε στην Herald Sun ότι, προηγουμένως αυτές οι παροχές δεν αποδίδονταν σε άνδρες ασθενείς.

είναι πιθανόν ότι, οι άνδρες που γέννησαν, να είχαν γεννηθεί γυναίκες, να προσδιορίστηκαν σαν άνδρες αλλά να διατήρησαν τα γυναικεία αναπαραγωγικά τους όργανα, μετά την αλλαγή φύλου που έκαναν.
Αυτή είναι η περίπτωση του Thomas Beatie που το 2007 γέννησε το πρώτο του παιδί και έπειτα γέννησε άλλα δύο παιδιά.

Από το 2007 που, ο Thomas Beatie έγινε ο πρώτος άνθρωπος που γέννησε, αφού διατήρησε τα αναπαραγωγικά του όργανα όταν άλλαξε φύλο, και άλλα άτομα όπως ο Αμερικανός τρανσέξουαλ Nick Bowser, έχουν επίσης γεννήσει.
Αν και η εγκυμοσύνη ισχύει κατά παράδοση μόνο για τις γυναίκες, ωστόσο, νέα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι, στα επόμενα χρόνια, μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των ανδρών που θα μείνουν έγκυοι.
Η Medicare (Εθνικό Σύστημα Υγείας) πρόσφατα, επέτρεψε στους ανθρώπους να επιλέγουν στα έγγραφα το φύλο τους, αντί να αναγκάζονται να καταγράφουν το φύλο με το οποίο γεννήθηκαν.

Η Sally Goldman εκπρόσωπος της Transgender Victoria είπε στη Daily Mail Australia ότι, οι στατιστικές για την 'Male pregnancy' δεν αποτελούν έκπληξη, οι άνθρωποι πρέπει να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, σε σχέση με την ταυτότητα και την έκφραση του φύλου τους.
πρόσθεσε ότι, ενώ κατανοεί ότι οι σχέσεις των ανθρώπων με το σώμα τους και την έμφυλη ταυτότητά τους, έχουν βαθιές ρίζες και μπορεί να διαφέρουν, οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι απλά ο εαυτός τους. Τα διαφυλικά άτομα έχουν επίσης το αναπαραγωγικό δικαίωμα και πρέπει να έχουν πρόσβαση στις σχετικές παροχές του εθνικού συστήματος υγείας.

πηγή 16-11-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2836374/Male-pregnancy-figures-reveal-54-MEN-gave-birth-Australia-past-12-months.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: