Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΡΙΒΑ τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ με ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ της ΕΕΗ ΕΕ, μετά τη συμφωνία για τις πλαστικές σακούλες, θεσπίζει κανόνες για τα πλαστικά γάντια.
Την επόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες  θα ψηφίσουν τις  σχετικές προτάσεις για τα λαστιχένια γάντια  πλυσίματος των πιάτων. Οι νέοι κανονισμοί  θα αφορούν την  πιστοποίηση  ότι, αυτά τα γάντια θα  αντέχουν στα πρότυπα απορρυπαντικά της κουζίνας.
Τα σχέδια αφορούν επίσης και τα θερμοάντοχα πυρίμαχα γάντια  (γάντια φούρνου σιλικόνης) που πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ώστε να αποδεικνύεται η αντοχή τους στη θερμοκρασία  των 200 ° C περίπου.O Matthew Hancock, Business Minister στη Βρετανία υποσχέθηκε ότι, θα προσπαθήσει να   μπλοκάρει την έγκριση της οδηγίας,   γιατί θα αυξηθεί σημαντικά η αξία στα προϊόντα αυτά, που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

  Όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, θα πρέπει να αποσυρθούν  και να αντικατασταθούν στα ράφια, με τα νέα προϊόντα που θα πληρούν τις νέες προδιαγραφές

Η πρόταση αφορά την Personal Protective Equipment Directive.

Αναφέρει ότι «η προσωπική υγεία και η ασφάλεια αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα και οι άνθρωποι περιμένουν και απαιτούν ένα υψηλό επίπεδο προστασίας στην εργασία, στο σπίτι και στον ελεύθερο χρόνο.»

Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: ότι τα προϊόντα στον ανεπτυγμένο κόσμο πρέπει να καλύπτουν τα πρότυπα ποιότητας και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των καταναλωτών.
Για παράδειγμα τα γάντια φούρνου χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά εγκαύματα και οι άνθρωποι να εξαπατούνται με την αγορά προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται σε ποιοτικά κριτήρια.

Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στους κανόνες της ΕΕ υπόκεινται πάντα σε εκτενείς διαβουλεύσεις με τη βιομηχανία για την αξιολόγηση των επιπτώσεων και θα πρέπει να εγκριθούν από την πλειοψηφία των κρατών μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

πηγή 23-11-14


Δεν υπάρχουν σχόλια: