Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΣΚΕΥΗ για το ΘΗΛΑΣΜΟ ΒΡΕΦΟΥΣ ενός ΦΥΛΟΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ


Καναδάς Winnipeg Ο Trevor MacDonald ένας τρανσέξουαλ άνδρας (female-to-male transgender man) έκανε χειρουργική επέμβαση για να μπορεί να θηλάσει το μωρό που γέννησε με τη χρήση ειδικού σωλήνα.
Όταν έμεινε έγκυος, σταμάτησε τις ορμονικές θεραπείες (τεστοστερόνης) που είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια.
μετά τη χειρουργική επέμβαση για τη μείωση του στήθους του (αφαίρεση ιστού του στήθους), Ο Trevor φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να θηλάσει.

Μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού του, προσπαθούσε να το θηλάσει με την άντληση μικρής ποσότητας που μπορούσε να παράγει το δικό του στήθος, αλλά συμπληρωματικά και με δωρεά μητρικού γάλακτος (από τράπεζα μητρικού γάλακτος όπου δότριες προσφέρουν ποσότητα από το μητρικό γάλα τους)
ο Trevor MacDonald και ο σύντροφός του Ian απέκτησαν το πρώτο μωρό τους το 2012, ενώ ο McDonald έκανε μια διακοπή από την θεραπεία τεστοστερόνης.
τότε έμαθε ότι μπορούσε να θηλάσει μερικώς το μωρό του αλλά χρειαζόταν μια μικρή βοήθεια από μια συσκευή που ονομάζεται «supplemental nursing system ( SNS)»


ο MacDonald εξήγησε στο Huffington Post blog πως λειτουργεί το θήλαστρο ( SNS) τη στιγμή του θηλασμού.
«το ( SNS) αποτελείται από ένα μπουκάλι και από έναν σωλήνα προσαρμοσμένο σε αυτό. Βάζουμε το ένα άκρο του σωλήνα επάνω στη θηλή του μαστού και αρχίζουμε το θηλασμό, ενώ ταυτόχρονα, ανοίγουμε τη ροή του μητρικού γάλακτος στο σωλήνα. Με αυτό τον τρόπο το μωρό παίρνει το γάλα που μπορεί να αντλήσει από το γονέα του και ταυτόχρονα παίρνει το συμπλήρωμα του μητρικού γάλακτος από το μπουκάλι του ( SNS)»

«Δεν ήταν εύκολο στην αρχή. Τις πρώτες βδομάδες, χρειαστήκαμε τη βοήθεια τριών νοσηλευτών για τη σωστή τοποθέτηση του μωρού μας Jacob.  Εξαντληθήκαμε πάνω στην προσπάθεια να γίνει σωστά ο θηλασμός στη διάρκεια τόσο της μέρας όσο και της νύχτας.  Τώρα μπορώ να τον θηλάσω μέχρι να κοιμηθεί, ή για να τον βοηθήσω να ηρεμήσει, εάν κάτι τον ενόχλησε»

Από τότε τα πράγματα βελτιώθηκαν τόσο πολύ, που
πριν από λίγες βδομάδες,  ο MacDonald και ο σύντροφός του απέκτησαν και το δεύτερο μωρό τους και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία για το θηλασμό του.  Για τη δεύτερη εγκυμοσύνη δεν υπάρχουν αρκετές κοινωνικές και ιατρικές αναφορές για να καθοδηγήσουν τους γονείς.


Από την πρώτη εγκυμοσύνη του, ο MacDonald διατηρεί ένα πολύ επιτυχημένο blog αφιερωμένο στους trans parents, αλλά και στους πιθανούς trans parents, σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και το θηλασμό των παιδιών τους. το blog ονομάζεται milkjunkies.net
http://www.milkjunkies.net/2013/05/trans-women-and-breastfeeding-personal.html
Breastfeeding and parenting from a transgender perspective.

Πηγή 20-11-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2842024/Meet-transgender-dad-gave-birth-removing-breasts-BREASTFEEDS-using-special-tube.html
With Dr. Newman, author of Dr. Jack Newman's Guide to Breastfeeding

Δεν υπάρχουν σχόλια: