Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ για ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑΒρετανία. Οι πότες δεν θα επιτρέπεται να καταναλώνουν  περισσότερο από μισό λίτρο μπύρας την ημέρα (1 pint = 0.56826125 λίτρα)
Η υπουργός δημόσιας υγείας Luciana Berger (Shadow public health minister) αποκάλυψε ότι, ο νέος στόχος του εργατικού κόμματος είναι να μειωθεί το ποσοστό του πληθυσμού, που καταναλώνει ημερησίως πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα αλκοόλ.
αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες θα αρκούνται σε ένα ποτήρι μπύρας ή σε ένα ποτήρι κρασί οι γυναίκες.

Η εφημερίδα Sun αποκάλυψε σήμερα  ότι,  στο ετήσιο συνέδριο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Alcohol Concern’s , η Ms Berger μίλησε στο ακροατήριο, για την πρόταση μείωσης κατανάλωσης αλκοόλ πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα.

Η πρόταση επικρίθηκε από τον  Nigel Farage
(beer-drinking Ukip leader) που δήλωσε ότι «οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά και να απολαύσουν ένα σερμπέτι στην παμπ"
Οι προτάσεις της κας Berger για να μειώσουν οι πότες, την συνήθη ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ, ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ.
Η κυβέρνηση εισήγαγε ήδη την απαγόρευση  (τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο) για την πώληση αλκοολούχων ποτών με μειωμένες –κάτω του κόστους –τιμές.
Τώρα, η απαγόρευση αυτή,  είναι μία από τις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρήσουν τα μπαρ και τα σούπερ μάρκετ για να διατηρήσουν την άδεια διακίνησης και πώλησης αλκοολούχων ποτών στο χώρο τους.
Η πώληση αλκοολούχων ποτών με  τιμές  κάτω από τις επιτρεπόμενες,   μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή  και σε πρόστιμο £ 20.000.
Η απαγόρευση σημαίνει ότι ένα κουτί  μπύρας (με μέση δύναμη, μέση μπύρα τύπου lager με περιεκτικότητα σε αλκοόλη περίπου 4-7% αλκοόλ) δεν μπορεί να πωληθεί για λιγότερο από
40p, ενώ ένα πρότυπο μπουκάλι βότκας δεν μπορεί να πωληθεί για λιγότερο από £ 8,89.

πηγή 23-11-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2846345/Now-Labour-wants-stop-drinkers-having-ONE-PINT-beer-day-glass-wine-women.htmlAlcohol-related brain damage 'overlooked' says Alcohol Concern report

The term alcohol-related brain damage (ARBD) covers a range of conditions, including Wernicke-Korsakoff’s Syndrome, with a variety symptoms, including confusion, memory loss and other impaired cognitions. ARBD is a result of the physical damage that alcohol does to brain tissue, coupled with a lack of Vitamin B1, also resulting from heavy drinking.
Although less common than many other alcohol-related conditions, Alcohol Concern say ARBD represents a serious public health challenge, and remains very much overlooked and misunderstood.

Δεν υπάρχουν σχόλια: