Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΛΕΥΡΙ από ΑΚΡΙΔΕΣ για ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ

Καναδάς, Montreal.     Η ομάδα Aspire Food Group από το McGill University, κέρδισε το βραβείο 2013 Hult Prize, για μια νέα βιώσιμη πηγή τροφίμων, το αλεύρι από έντομα για ψωμί και άλλα τρόφιμα.
Η Aspire Food Group, που αποτελείται από πέντε φοιτητές, πρότεινε το Flour Power project (Dubbed Flour Power) για να εξασφαλιστεί η τροφή των ανθρώπων που υποσιτίζονται στις φτωχές χώρες. Διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις αστικές παραγκουπόλεις, όπου υπάρχει μόνιμη έλλειψη τροφίμων.
Η Aspire Food Group ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη, την Κένυα και το Μεξικό, για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις παραγκουπόλεις και πώς, σε αυτές τις περιοχές, ήδη καλλιεργούν και τρώνε τα έντομα.
έξι ομάδες -από 10.000 κολέγια και πανεπιστήμια- έφθασαν στον τελικό διαγωνισμό για το βραβείο «The Hult Prize» για φοιτητές, που αφορά την κοινωνική επιχειρηματικότητα και καθιερώθηκε από τον πρώην πρόεδρο Bill Clinton.
Η ομάδα Aspire Food Group (αποτελείται από τους MBA φοιτητές, Mohammed Ashour, Shobhita Soor, Jesse Pearlstein, Zev Thompson και Gabe Mott) κέρδισε το βραβείο 2013 Hult Prize και έλαβε ένα εκατομμύριο δολάρια ($1million) για να κάνει το σχέδιό της, πραγματικότητα.
Η ομάδα θα κάνει συγκομιδή εντόμων ακρίδας από πληγείσες αγροτικές περιοχές, με κοντέινερ που θα διανεμηθούν στους αγρότες της περιοχής Oaxaca στο Μεξικό.
Περίπου 10 τόνοι ακρίδες θα παραδοθούν τον Μάρτιο.   Οι αγρότες θα τους μετατρέψουν σε αλεύρι (που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες) για ψωμί και θα το διανέμουν σε φτωχές περιοχές. Θα δημιουργηθεί μια βιώσιμη όλο το χρόνο, πηγή τροφίμων και θα δοθεί μια επιπλέον επιχειρηματική ευκαιρία στους τοπικούς αγρότες.

Για να γίνουν αλεύρι τα έντομα πλένονται, στεγνώνονται και τοποθετούνται σε σφραγισμένη σακούλα κατάψυξης για να πεθάνουν ανώδυνα. Έπειτα πλένονται ξανά, στεγνώνονται και μοιάζουν να έχουν συνοχή όπως τα φύτρα σιταριού. Το αλεύρι που παράγεται και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, διανέμεται σε τοπικές επιχειρήσεις και φούρνους για να μετατραπεί σε tortillas ψωμί, και άλλα τρόφιμα που έχουν ως βάση το αλεύρι εντόμων (κέικ, σούπες, στιφάδο, σάλτσες κλπ)

 Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ, 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τρώνε έντομα.

1-10-13 Would you eat bread made from INSECTS? Students turn grasshoppers into flour to feed people in poor countries
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2439974/Would-eat-bread-INSECTS-Students-turn-grasshoppers-flour-feed-people-poor-countries.html

Σχετική μας ανάρτηση 

24-9-13 ΕΝΤΟΜΑ σε ΚΟΝΣΕΡΒΑ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ
πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/09/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: