Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

το ΚΡΑΣΙ ΦΙΔΙΟΥ ήταν ΖΩΝΤΑΝΟ

ΚΙΝΑ, Η Liu από Shuangcheng στην επαρχία Heilongjiang, δαγκώθηκε από μια οχιά (pit viper) που την κρατούσε σε μια γυάλινη  καράφα (με βρυσάκι στο κάτω μέρος) με κρασί σόργου για τρεις μήνες.
Το κρασί φιδιού shejiu, θα βοηθούσε –σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική- τη θεραπεία των ρευματισμών της. Αλλά όλα πήγαν στραβά, όταν πήγε να πιει το κρασί.
  Όταν σήκωσε την καράφα και ανάδευσε το περιεχόμενο, το φίδι προσπάθησε να ξεφύγει και την δάγκωσε στο χέρι. Οι συγγενείς άκουσαν την κραυγή της, την έστειλαν στο νοσοκομείο και σκότωσαν το φίδι.

Το κρασί φιδιού χρησιμοποιείται σε διάφορα μέρη της Ασίας για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, όπως οσφυαλγία, ρευματισμοί,  οσφυαλγίες και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ πιστεύουν πως μεγαλώνει το μέγεθος του ανδρικού μορίου. Η πρακτική προβλέπει να τοποθετείται ένα μεγάλο δηλητηριώδες φίδι σε ένα γυάλινο βάζο με κρασί από ρύζι, συχνά μαζί με μικρότερα φίδια και διάφορα φαρμακευτικά φυτά και το περιεχόμενο να μένει ανέπαφο για αρκετούς μήνες πριν καταναλωθεί.
Σύμφωνα με ειδικούς της ιστοσελίδας Chinese website Dbtw, αν τα φίδια φυλάσσονται σε μη αεροστεγές δοχείο με αρκετό οξυγόνο, μπορούν να εισέλθουν σε μια κατάσταση παρόμοια με τη χειμερία νάρκη, που τους δίνει τη δυνατότητα να μείνουν ζωντανά για μεγάλο χρονικό διάστημα. 


2-10-13 Chinese woman is bitten by a pit viper after marinating it in sorghum wine for THREE MONTHS
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2441736/Chinese-woman-bitten-pit-viper-snake-marinating-wine-3-MONTHS.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: