Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ευδοκιμούν στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ

στο Ηνωμένο Βασίλειο, μισό εκατομμύριο άνθρωποι καλλιεργούν κάνναβη στα σπίτια τους, πρόκειται κυρίως για καλλιεργητές που  έχουν περάσει από τα σκληρά ναρκωτικά στη μαριχουάνα, γιατί οι ποινές φυλάκισης, είναι μικρότερες.
Εκατοντάδες χιλιάδες εξοχικές κατοικίες έχουν μετατραπεί σε κρυφά «εργοστάσια μαριχουάνας» με αποτέλεσμα την « έκρηξη» στην παραγωγή του ναρκωτικού.
Οι καλλιεργητές  -που μετέτρεψαν τα προαστιακά σπίτια τους, σε εργαστήρια παρασκευής κάνναβης -   εκμεταλλεύονται το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, να μη φυλακίζονται εάν καλλιεργούν λιγότερα από δέκα δενδρύλλια κάνναβης σε ένα ακίνητο.
Ωστόσο μόνο τα εννέα δενδρύλλια, φέρνουν κέρδος περίπου £ 40.000 ετησίως.

Συμμορίες που πέρασαν από τα σκληρά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη, στην παραγωγή και το εμπόριο κάνναβης, δημιούργησαν μια ακμάζουσα βιομηχανία που προοδεύει, από τις επιεικείς ποινές που ισχύουν για την κάνναβη.

 Στη φωτογραφία: ο PC Josh Higgs κάνει επιδρομή σε ένα αγρόκτημα κάνναβης στο Dulwich, του Λονδίνου
Η Mary Brett, από το σύλλογο «Cannabis Skunk Sense» δήλωσε πως η αντιμετώπιση των καλλιεργητών από την αστυνομία, ισοδυναμεί με αποποινικοποίηση αυτής της δραστηριότητας, είναι αδιανόητο να καλλιεργούν δέκα δενδρύλλια μόνο για προσωπική τους χρήση, χωρίς να κάνουν εμπόριο. 

 Σε ντοκιμαντέρ του ITV  τηλεοπτικού σταθμού της Βρετανίας,  αποκαλύφθηκε η μεγάλη διάσταση του προβλήματος. Διαπιστώνεται πως το 80% του φαρμάκου που καπνίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγεται μέσα στη χώρα  (πριν από λίγα χρόνια, το ποσοστό ήταν 65%)

Στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν πως το 2008, ο μέσος αριθμός των εκμεταλλεύσεων κάνναβης που ανακάλυπταν κάθε μήνα ήταν 252 εργαστήρια, όμως από πέρυσι έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και φθάνει τα 656 εργαστήρια.
Η αστυνομία στο Merseyside,  λέει πως ανακαλύπτει δύο σπίτια τη μέρα, γεμάτα με δενδρύλλια κάνναβης.

Ο σκηνοθέτης Conor Woodman είπε πως οι καλλιεργητές κάνναβης μπορούν να «βγάλουν περίπου £ 40.000 ετησίως»

Filmmaker Conor Woodman said cannabis growers can ‘make £40,000 a year’ adding:
One single mum told me her bedroom tax pales into insignificance compared to what she makes from the cannabis in her spare room.’ 

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μια πρόσφατη έκθεση της Ανεξάρτητης Μονάδας Παρακολούθησης Ναρκωτικών (Independent Drug Monitoring Unit) που εκτιμά ότι ο αριθμός των παραγωγών κάνναβης είναι μεγαλύτερος από 504.000, δηλαδή υπάρχει ένας παραγωγός για κάθε 44 νοικοκυριά.
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκαν καταστήματα που πωλούν όλο τον εξοπλισμό για καλλιέργεια κάνναβης, με λιγότερα από £ 400.   Στο σύστημα υδροπονίας « The ‘hydroponics’ kit » περιλαμβάνονται τέντες, φώτα και συστήματα αερισμού, που αυξάνουν την απόδοση και την αντοχή των φυτών μαριχουάνας.

Αυξάνεται ο αριθμός συμμοριών που μεταβαίνουν από μεγάλες αποθήκες παραγωγής, σε δεκάδες μικρότερα εργαστήρια παρασκευής κάνναβης.
Τα μικρότερα αυτά εργαστήρια μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε λίγες ώρες, συνήθως σοφίτες ή γκαράζ μετατρέπονται σε παρασκευαστήρια ναρκωτικών. Συχνά οι συμμορίες χρησιμοποιούν μισθωμένα ακίνητα για μικρό χρονικό διάστημα, που στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν, αφήνοντας τεράστιους λογαριασμούς ρεύματος.
Οι γείτονες αντιλαμβάνονται την ύπαρξη αυτών των εργαστηρίων από τα κλειστά παραθυρόφυλλα, τα συμπυκνώματα υδρατμών στα τζάμια, τους ζεστούς τοίχους και τη χαρακτηριστική, γλυκιά μυρωδιά, που αφήνει η μαριχουάνα, όταν καπνίζεται.

Η Αστυνομία χρησιμοποιεί κάμερες θερμικής απεικόνισης για να δεί τη θερμότητα που εκπέμπεται από τις ισχυρές λάμπες που βοηθούν τα φυτά να μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους.
Στη βορειοδυτική Αγγλία, επικρατεί ένταση ανάμεσα στις συμμορίες κάνναβης και αναφέρθηκαν πυροβολισμοί.

Στο Λονδίνο, η αστυνομία κατέσχεσε κάνναβη αξίας £ 2.6 εκατομμύριου, σε ένα μόνο μήνα, από επιδρομές που έκανε τον Αύγουστο και πραγματοποίησε πάνω από 350 σχετικές συλλήψεις.

Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι έκλεισε 37 εργοστάσια μαριχουάνας και κατάσχεσε πάνω από 2.700 φυτά, μαζί με τεράστιες ποσότητες μετρητών και όπλων.

Οι αποκαλύψεις θα αυξήσουν την ανησυχία σχετικά με τις ποσότητες της super-strong skunk cannabis που διακινείται στους δρόμους της Βρετανίας.

Οι αγωνιστές κατά της διακίνησης του ναρκωτικού, αναφέρουν πως ο αριθμός των χρηστών που νοσηλεύονται με «ψυχικές διαταραχές» έχει αυξηθεί πολύ. Σε τρία μόλις χρόνια, ο αριθμός χρηστών που έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, έχει αυξηθεί κατά 50 τοις εκατό.

Το ναρκωτικό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές, όταν καπνίζεται από νεαρούς εφήβους που ο εγκέφαλός τους είναι υπό ανάπτυξη (επιβραδύνει την εγκεφαλική ανάπτυξη και μπορεί να οδηγήσει σε έντονο στρες, σχιζοφρένεια, κατάχρηση ουσιών και σε διαταραχές της προσωπικότητας)

Η αστυνομία κατηγορείται για την ήπια στάση που υιοθετεί απέναντι στη χρήση και το εμπόριο της κάνναβης (όλο και λιγότεροι παραβάτες πληρώνουν πρόστιμο για την επί τόπου βεβαιωθείσα παράβαση)

Περισσότερα σήμερα, στο Britain’s Booming Cannabis Business, ITV1, 11.05pm,

15-10-13 Half a million cannabis growers in UK homes: Criminals are switching over from harder drugs because of more lenient jail sentences πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2460163/Half-million-cannabis-growers-UK-homes-Criminals-switching-harder-drugs-lenient-jail-sentences.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: