Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Θανατηφόροι ΚΗΦΗΝΕΣ σε ΚΙΝΑ και ΓΑΛΛΙΑ

Βόρεια Κίνα, σμήνη θανατηφόρων κηφήνων προκάλεσαν το θάνατο 40 ανθρώπων και τραυμάτισαν περισσότερα από 1.600 άτομα –τουλάχιστον 37 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία.

Στην Κίνα οι κηφήνες αποκαλούνται 'hu feng' και οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το είδος ασιατικός γίγαντας hornet ή Vespa mandarinia που φθάνει σε μέγεθος τα 5 εκ ενώ το κεντρί τους φθάνει τα 6 χιλιοστά. Προκαλεί στα θύματά του τραύματα που συγκρίνονται με τρύπες από σφαίρες. Το κεφάλι του Asian giant hornet είναι πορτοκαλί και είναι πολύ μεγαλύτερος σε μέγεθος από άλλα είδη σφήκας.
Οι πόλεις Angkang, Hanzhong και Shangluo έχουν πληγεί περισσότερο, τους τελευταίους τρεις μήνες.
Τα θανατηφόρα έντομα κυνηγούν τα θύματά τους, ένα θύμα δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ «όσο περισσότερο τρέχεις, τόσο περισσότερο θέλουν να σε κυνηγήσουν, εμένα με κυνήγησαν περίπου 200 μέτρα» 

Το μέγεθός τους είναι τετραπλάσιο από τις Βρετανικές μέλισσες. Το δηλητήριό τους είναι εξαιρετικά τοξικό, η νευροτοξίνη που περιέχει μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικό σοκ και νεφρική ανεπάρκεια. Οι κηφήνες αυτοί έχουν πιο επιθετική συμπεριφορά όταν ζευγαρώνουν και μεταναστεύουν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο ζεστός και ξηρός καιρός φέτος, έχει συμβάλει στην αγριότητα των επιθέσεων.
Ο Shunichi Makino, γενικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Δάση και Δασικά Προϊόντα «Hokkaido Research Institute for Forestry and Forest Products Research Institute» δήλωσε στο CNN, πως οι κηφήνες είναι τρομακτικοί και οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε αλλεργικό σοκ.
υπάρχει έντονη ανησυχία για την είσοδο Asian giant hornet στη Βρετανία. Η Βρετανική μέλισσα που αντιμετωπίζει τις αλλαγές στη γεωργία και το κλίμα έχει ήδη να αντιμετωπίσει ένα Far Eastern εισβολέα, τον varroa mite, που τρέφεται με μέλισσες και καθιστά τις κυψέλες τους πιο ευάλωτες σε ασθένειες.
Στη Γαλλία έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των μελισσών.
πιστεύουν ότι έφτασε στη Γαλλία, στα τέλη του 2004, με την εισαγωγή Κινεζικών κεραμικών ειδών. Έχουν αποικίσει σε 39 από τις 100 Γαλλικές περιφέρειες, εξαπλώνονται και είναι ικανοί να θανατώσουν 30.000 μέλισσες σε δυο ώρες (με συνέπεια την κατακόρυφη πτώση στην παραγωγή μελιού ) οι σκουρόχρωμοι κηφήνες με τα κίτρινα πόδια, αιωρούνται πάνω από μια κυψέλη, επιλέγουν μέλισσες, τις αποκεφαλίζουν, τις κόβουν τα φτερά και τα πόδια και τις κάνουν «μπάλες από κρέας» για να ταΐσουν τα μικρά τους.

3-10-13 The hornets of your nightmares: Swarms of massive insects kill more than 40 and injure 1,600 in China
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2442384/Swarms-deadly-hornets-kill-42-people-injure-1-600-China.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: