Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Ρομά με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια στο Δουβλίνο


23-10-13  Ιρλανδία, Το επτάχρονο κοριτσάκι επέστρεψε στην οικογένεια Ρομά, αφού το τεστ DNA απέδειξε ότι είναι η κόρη τους
Οι ομάδες (Campaign groups) για τα ανθρώπινα δικαιώματα  ζητούν να γίνει έρευνα σχετικά με την «απαγωγή » της μικρής από τις αρχές.
Νωρίτερα ένα δίχρονο αγοράκι απομακρύνθηκε επίσης από το σπίτι του κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην ιρλανδική περιοχή Midlands, στην πόλη Athlone, αλλά επέστρεψε στους γονείς του, μετά από έρευνες της gardai.

Η Pavee Point εκφράζει φόβους, για την υστερία που ξέσπασε μετά την υπόθεση της Μαρίας στην Ελλάδα. Και κατηγόρησε την Guardia και την  HSE πως καλλιεργούν φυλετικές  διακρίσεις.

Η 21χρονη αδελφή της μικρής  είπε πως  η μητέρα τους δεν είχε φάει για τρεις ημέρες, επειδή ήταν πολύ ταραγμένη.
όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης
"το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αδελφή μου έρχεται πίσω, είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι, με μουσική, χορό και τα πάντα"

23-10-13  Irish girl, seven, returned to Roma family after DNA tests prove she IS their daughter
The seven-year-old was put into care on Monday in south Dublin suburb
DNA tests proved she is the daughter of the Roma couple
Campaign groups call for inquiry into the 'abduction' by authorities

photo The housing estate where the seven-year-old lives in Tallaght, Dublin

The seven-year-old girl’s ordeal began when a member of the public wrote a message on the Facebook page of Paul Connolly Investigates, a current affairs Irish TV programme.The author of the message made reference to the case of Maria and added: ‘There is also a little girl living in a Roma house and she is blonde and [has] blue eyes.’
The message then accused the Roma people of stealing children ‘to get child benefits in Europe’.
Mr Connolly passed the message to the police.
Yesterday the girl’s mother broke down in tears as she revealed her torment for the first time.
The 35-year-old mother of six told the Daily Mail: ‘We all feel terrible about what has happened. How would anybody feel if their child was taken from them? This is a terrible thing to happen to us.’
Another of the girl’s sisters said: ‘The authorities have treated us very badly. This is racism.’
When asked why her sister had blonde hair and blue eyes, she said: ‘It’s not usual, but it does happen that some of us will have blue eyes.
'I used to be blonde when I was small and my mother used to be blonde.
We have another child that has blue eyes. If you go to Romania, you will see other Romanians with blue eyes.’

πηγή http://www.dailymail.co.uk/news/article-2473054/Irish-girl-seven-returned-Roma-family-DNA-tests-prove-IS-daughter.html

---------------------------------------------------

22-10-13  Νότιο Δουβλίνο, στο Tallaght, η Gardai επισκέφτηκε μια μεγάλη οικογένεια Ρομά, μετά από καταγγελία γείτονα, ότι η οικογένεια είχε ένα επτάχρονο ξανθό κοριτσάκι με γαλανά μάτια που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της. 
Η Gardai συνομίλησε με τους δύο ενήλικες Ρομά που υποστήριξαν ότι το κοριτσάκι ήταν δικό τους παιδί και γεννήθηκε στο νοσοκομείο Coombe του Δουβλίνου τον Απρίλιο του 2006.
Ωστόσο όταν η
Gardai αναζήτησε στοιχεία του παιδιού από τα αρχεία του νοσοκομείου, δεν υπήρχε καμία καταχώρηση γέννησης στην ημερομηνία που οι Ρομά υποστήριξαν ότι γεννήθηκε. 
Η Gardai ήρθε σε επαφή με σύμβουλο του νοσοκομείου και ρώτησε εάν είναι δυνατόν για Ρομά να γεννήσει ξανθό παιδί με ανοιχτό χρώμα δέρματος και γαλανά μάτια, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι Ρομά έχουν σκούρα επιδερμίδα.
Ο σύμβουλος απάντησε ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο. Η Gardai ζήτησε το πιστοποιητικό γέννησης της επτάχρονης μικρούλας, αλλά οι Ρομά δεν μπορούσαν να το βρουν.
Μετά από δύο ώρες αναζήτησης, οι Ρομά, έδωσαν ένα πιστοποιητικό γέννησης -που κρίθηκε ασαφές -και ένα διαβατήριο με τη φωτογραφία ενός μωρού, που δεν ταίριαζε σε τίποτα με τα χαρακτηριστικά της επτάχρονης. 


Με πεντάωρη δικαστική διαδικασία στο District Court,
 
(Dolphin House Court)  αποφασίστηκε (under Section 12 of the Child Care Act) να μετακινηθεί η μικρούλα από το διώροφο λιθόκτιστο σπίτι στα προάστια του Tallaght, όπου ζούσε με τους Ρομά και να αναλάβει την προσωρινή επιμέλειά της το Dublin Child Protection (Social Work Services της HSE) Health Service Executive.

Το επτάχρονο κοριτσάκι θα μείνει οκτώ μέρες στην επιμέλεια της HSE –θα γίνει εξέταση DNA- και έπειτα θα επιστρέψει στην οικογένειά της ή θα αναζητηθεί η μόνιμη επιμέλειά της –υπό την επίβλεψη και φροντίδα της HSE, Dublin Child Protection.
Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν πάνω από 25 μέλη της κοινότητας Ρομά -οι φίλοι και τα μέλη των Ρομά συγκεντρώθηκαν στο Dublin’s Temple Bar-
 μια 21χρονη Ρομά, κατέθεσε, ότι είναι αδελφή της μικρούλας και δήλωσε ότι ήρθαν από τη Ρουμανία το 2001 και ζούσαν στο Tallaght από το 2009 ( η 21χρονη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πήραν τη μικρή αφού και ο αδελφός της έχει ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια)

Η Pavee Point, ΜΚΟ οργάνωση για ανθρώπινα δικαιώματα (the human rights of Irish travellers and the Roma community) διαμαρτυρήθηκε για «κυνήγι μαγισσών» σε μια αδύναμη κοινωνικά ομάδα και για αναχρονιστικά ιδεολογικά στερεότυπα που προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ. 

Υπάρχει ο κίνδυνος, βεβιασμένες ενέργειες που γίνονται με βάση την εμφάνιση, να δημιουργήσουν συνθήκες που μεγαλώνουν το ρατσισμό, τη διάκριση και την προκατάληψη ενάντια στην κοινότητα των Ρομά, που ζει εδώ.  


22-10-13 Now blonde girl found at a Roma home in Ireland: Blue-eyed child of seven is led away by police and social workers
The girl was living with a Roma gypsy family in Tallaght south of Dublin
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2471521/Blonde-girl-Roma-home-Ireland.html
Family of 'Roma' girl taken into HSE care says: 'We are getting the child back tomorrow'
πηγή
http://www.irishmirror.ie/news/irish-news/crime/family-roma-girl-taken-hse-2479022

http://www.independent.ie/irish-news/roma-family-to-find-out-in-next-day-if-child-to-be-returned-29687017.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: