Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ ΑΡΑΧΝΗ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Βρετανία, Romford, Essex. Ο 39χρονος διακοσμητής Ricki Whitmore, διακοσμούσε μια σχολική αίθουσα όταν είδε μια μαύρη χήρα αράχνη ( false widow spider) και προσπάθησε να τη διώξει με το πινέλο που κρατούσε.
Η δηλητηριώδης αράχνη –που είχε κάνει φωλιά εκεί- απειλήθηκε και τον τσίμπησε στο πόδι. Ο μηρός του πρήστηκε –έγινε διπλάσιος από το κανονικό μέγεθος- και ο πόνος έγινε αφόρητος.
 Ο Whitmore κάτωχρος και ιδρωμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (A&E department at Queen's Hospital, Romford)  όπου, οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν το δηλητήριο από το πόδι του. Με χειρουργική επέμβαση, ξέπλυναν το δηλητήριο από το μηρό του, αλλά θα χρειαστούν άλλες οκτώ επεμβάσεις για να ξεπλυθεί το δηλητήριο στο επόμενο χρονικό διάστημα,
Ο Whitmore -που το πόδι του σώθηκε από τύχη- θα χρειαστεί εξάμηνη φυσιοθεραπεία για να περπατήσει ξανά.
 Στη Βρετανία, υπάρχει έντονη ανησυχία για την αύξηση πληθυσμού της δηλητηριώδους αράχνης. Με την πτώση της θερμοκρασίας οι αράχνες μπαίνουν στα σπίτια και κάνουν εκεί φωλιές για να αποφύγουν το κρύο.
ο περιβαλλοντολόγος Greg Hitchock (Conservation officer who works at the Kent Wildlife Trust) προσπαθεί να καθησυχάσει το φόβο για την εξάπλωση της δηλητηριώδους αράχνης. Πολλοί νομίζουν ότι οι κοινές αράχνες που εμφανίζονται στο σπίτι τους, είναι μαύρες χήρες.
Ωστόσο οι μαύρες χήρες αράχνες διακρίνονται για το φωτεινό μαύρο δέρμα τους, το βολβώδες σώμα τους, τα παχιά τους πόδια και τα σχήματα σαν νεκροκεφαλές που υπάρχουν στην πλάτη τους (skull-like patterns on their backs)
 Πρόσφατα ο 22χρονος ποδοσφαιριστής Steve Harris από το Dawlish, Devon ,τσιμπήθηκε στο πλευρό από τη δηλητηριώδη αράχνη και χρειάστηκε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να σωθεί, Η πληγή του είναι ανοικτή, χάνει παιχνίδια και δεν θα μπορέσει να παίξει για το Elmore Football Club.

 Στις 10-10-13, ο 14χρονος William Fraser, τσιμπήθηκε στο βραχίονα από μαύρη χήρα (απόγευμα στο υπνοδωμάτιό του) στο Benhill Road στο Sutton. Του έδωσαν αντισταμινικό φάρμακο και παρακεταμόλη αλλά η κατάστασή του χειροτέρευε. Μεταφέρθηκε στο St Helier νοσοκομείο ,οι γιατροί δεν ήταν ενημερωμένοι για την εξάπλωση της μαύρης χήρας αράχνης και όταν διάβασαν το σχετικό άρθρο σε τοπική εφημερίδα θορυβήθηκαν πολύ., χορήγησαν στον 14χρονο μια μεγάλη δόση πενικιλίνης και η κατάστασή του βελτιώθηκε.
ταυτόχρονα επίσης στο Sutton ο 39χρονος Alexander Giordano, από το Broomloan Lane δαγκώθηκε από δηλητηριώδη αράχνη στον ώμο και στον καρπό. Ο Giordano –όταν ήταν παιδί έπασχε λευχαιμία και έχει αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα- μεταφέρθηκε στο A&E όπου του έκαναν θεραπεία με χορήγηση αντισταμινικού φαρμάκου, αντιβιοτικών και κρέμας.

 Στην Ελλάδα καταγράφονται επίσης περιστατικά για άτομα - θύματα δηλητηριώδους, είδους «μαύρης χήρας» αράχνης, ( η ενήλικη θηλυκή «μαύρη χήρα», είναι γυαλιστερή μαύρη, έχει περίπου δυο εκατοστά μήκος, και φέρει μια κόκκινη ή πορτοκαλί κλεψύδρα στην κοιλιακή χώρα. Το αρσενικό είναι πολύ μικρότερο, καφέ χρώματος και είναι ανίκανο να προκαλέσει δηλητηρίαση σε ανθρώπους)

11-10-13 'I'm lucky to still have my leg': Decorator suffers horrific wound inflicted by poisonous spider that is plaguing BritainRicki Whitmore was bitten by a false widow while decorating a classroom
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2453833/Decorator-nearly-loses-leg-bite-UKs-poisonous-spider.html?ICO=most_read_module

10-10-13   Two treated in hospital after being bitten by poisonous false widow spiders but experts insist there AREN'T any more of them than normal Man and a teenage boy in South London needed treatment after bites
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2452231/Two-treated-hospital-bitten-poisonous-false-widow-spiders.html
κρούσματα τον Ιούλιο του 13 στην Ελλάδαhttp://newpost.gr/post/254884/sto-nosokomeio-agroths-apo-tsimphma-dhlhthriwdh-araxnh

Δεν υπάρχουν σχόλια: