Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Η πιο αηδιαστική εικόνα από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας

Ελεύθεροι σκοπευτές του ΄Ασαντ, στοχεύουν έγκυες γυναίκες για να κερδίσουν μερικά πακέτα τσιγάρα.
Δημοσιεύτηκε η πιο αηδιαστική εικόνα από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Η φωτογραφία της ακτινογραφίας που δείχνει ένα έμβρυο -στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης- να έχει σφηνωμένο στο κρανίο του μια σφαίρα. Το έμβρυο πυροβολήθηκε στην κοιλιά της μητέρας του.
Ο Βρετανός χειρουργός Dr David Nott ( αγγειοχειρουργός στο Chelsea and Westminster Hospital στο Λονδίνο) επέστρεψε στο Λονδίνο μετά από πέντε εβδομάδες στη Συρία και αποκάλυψε τις συνθήκες στα τοπικά νοσοκομεία.

 Ο Dr Nott  δήλωσε, πως μέσα σε 20 χρόνια που προσφέρει εθελοντική εργασία σε εμπόλεμες ζώνες , αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπει έγκυες γυναίκες στο στόχαστρο.
Περιγράφει τη μέρα που έφτασαν στο νοσοκομείο, δύο μαζί ετοιμόγεννες γυναίκες που πυροβολήθηκαν στη μήτρα μέχρι θανάτου.
Είναι ένα "παιχνίδι" των σκοπευτών για να κερδίσουν τσιγάρα, από τους πρώτους ασθενείς που έρχονται το πρωί, μπορούμε σχεδόν να πούμε τι θα δούμε στο υπόλοιπο της μέρας.
 Μια μέρα βλέπουμε πυροβολισμούς αμάχων στη βουβωνική χώρα. Την επόμενη μέρα βλέπουμε πυροβολισμούς, μόνο στο αριστερό στήθος. Την άλλη μέρα βλέπουμε τραύματα από σφαίρες στο λαιμό.
Οι ελεύθεροι σκοπευτές στοχεύουν γυναίκες και παιδιά που φέρουν τρόφιμα και προμήθειες
Ο Dr David Nott χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «κόλαση πέρα από την κόλαση».
 Ο Ναμπίλ Ελαράμπι ,επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου –μετά από συνάντηση με τον ειδικό μεσολαβητή Μπραχίμι- δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, πως στις 23 Νοεμβρίου στη Γενεύη, θα λάβει χώρα η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία,

Ωστόσο ο Λαχντάρ Μπραχίμι ,ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, διευκρίνισε: πως «η ημερομηνία δεν έχει οριστεί επισήμως».


 18-10-13 Is this the most sickening image of the war in Syria so far? Snipers 'target unborn children in chilling competition to win cigarettes'
Pregnant women targeted by snipers in Syrian war zone competitions
πηγή 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2466574/War-Syria-Snipers-target-unborn-children-chilling-competition-win-cigarettes.html
 This little girl died of starvation shortly after she was filmed. There are reports that children are eating leaves because they are so hungry

Δεν υπάρχουν σχόλια: