Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Το πολυτιμότερο ΚΟΣΜΗΜΑ του 2013

Σύμφωνα με το Guinness World Records (βιβλίο για παγκόσμια ρεκόρ), το πολυτιμότερο κόσμημα του κόσμου για το 2013, είναι το διαμαντένιο κολιέ L’Incomparable.
Το κεντρικό κίτρινο διαμάντι (407 καρατίων) στο περιδέραιο, βρέθηκε πριν από 30 χρόνια στο Κονγκό.

Το διαμάντι στο L’Incomparable, έχει σχήμα αυγού και το ανακάλυψε μια
 μικρή Αφρικάνα που έπαιζε έξω από το σπίτι του θείου της, μέσα σε μπάζα με άχρηστα υλικά εξόρυξης, τη δεκαετία του 1980. 
Το διαμάντι που στην ακατέργαστη μορφή του ζύγιζε 890 καράτια, βρέθηκε από τη μικρή -που μυστηριωδώς, η ταυτότητα και η τύχη της αγνοούνται- στην πόλη Mbuji Mayi στη λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
αν και οι εργάτες του κοντινού ορυχείου εξόρυξης διαμαντιών (MIBA Diamond Mine) ξεδιάλεξαν τα ακατέργαστα διαμάντια από τα μπάζα, ωστόσο το πολύτιμο L’Incomparable, διαμάντι παρέμεινε κρυμμένο σε ένα κομμάτι βράχου.

Οι εργάτες θεώρησαν αυτό το βραχώδες κομμάτι, πολύ ογκώδες για να ασχοληθούν, έτσι η μικρή το βρήκε και το παρέδωσε στο θείο της. 
Ο θείος της το πούλησε σε έναν Αφρικανό έμπορο διαμαντιών για άγνωστο ποσό.

  Το πολύτιμο διαμάντι άλλαξε πολλά χέρια στο πέρασμα των χρόνων και κατέληξε στην κυριότητα του Natural History wing of Washington’s Smithsonian Institute.
 Σήμερα το περιδέραιο L’Incomparable με το κίτρινο διαμάντι και άλλα 80 λευκά διαμάντια (230 περίπου καρατίων) πωλείται £ 37 εκατομμύρια.
Ο Jean Nasr, διευθυντής του κοσμηματοπωλείου πολυτελείας Mouawad, που επεξεργάστηκε το κόσμημα, διαβεβαίωσε πως ήδη υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του, από δύο Ασιάτες.

 4-10-13 The world's most expensive necklace - whose massive centrepiece diamond was found by a little girl on a pile of rubbish 30 years ago - is on sale for £37m
As well as the huge rock, L’Incomparable also includes 35 round diamonds, 27 pear-shaped ones, nine that are heart-shaped, five emerald-cut diamonds, five cushion diamonds, four oval diamonds and four others
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2443710/Worlds-expensive-necklace-sale-37million.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: