Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

οι ΜΥΡΜΗΓΚΟΦΑΓΟΙ της ΑΝΤΖΕΛΑΣ

USA,Oregon. Η Angela Goodwin (online διαχειρίστρια που μένει στο Oakridge), ζει με δυο κατοικίδιους μυρμηγκοφάγους (είναι υποείδος tamandua) που είναι κυρίως νυκτόβιοι αλλά κάποτε πηγαίνουν βόλτα με την ΄Αντζελα στη διάρκεια της μέρας. Έχουν περιέργεια και όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο πιέζουν το μακρύ ρύγχος τους στο παράθυρο, σε όλη τη διαδρομή.

Η Angela βάζει κλαδιά δένδρων γύρω από το σπίτι για να σκαρφαλώνουν και κούτσουρα για να ξύνουν τα νύχια τους,

επίσης διαθέτουν άνετη αιώρα για να ξεκουράζονται. Τα ονόμασε Pua και Aurora και συχνά κάνουν επιδρομή στο ψυγείο για να βρουν κατεψυγμένα μυρμήγκια –που αποτελούν την κυρίως τροφή τους-
τους αρέσει να κοιμούνται κουλουριασμένοι μέσα στο πλυντήριο.
αγαπούν ως τροφή τα μυρμήγκια, τους τερμίτες και τις μέλισσες, αλλά τρώνε και τυρί Whiz.
παγιδεύουν τα μυρμήγκια με τη μεγάλη γλώσσα τους που μπορεί να τιναχθεί 150 φορές το λεπτό.
 

είναι πολύ έξυπνα ζώα, η Aurora έμαθε να ανοίγει την πόρτα τόσο, όσο χρειάζεται για να μπει και έπειτα να κλείσει πίσω της. Εάν αφήσει την πόρτα ανοιχτή, ο Pua εκνευρίζεται. Ανοίγουν πόρτες, συρτάρια και παράθυρα και ντύνονται,  όταν βαριούνται γίνονται καταστροφικά, μπορούν να ανοίξουν τρύπες στον τοίχο.
Περπατούν
στα δυο τους πόδια, μυρίζουν άσχημα σαν κουνάβια και λερώνουν με την τροφή που κολλάει στις πατούσες τους. Βέβαια δεν μπορείς να θυμώσεις μαζί τους γιατί είναι καλοκάγαθα και διασκεδαστικά.

4-10-13 There are no ants in her pants! Woman keeps pet anteaters in washing machine to keep insects at bay  Angela Goodwin keeps Pua and Aurora in her home in Oakridge, Oregon
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2443700/Woman-keeps-pair-anteaters-washing-machine-ants-kitchen.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: