Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

το FACEBOOK προβλέπει εάν θα ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ

Το Facebook γνωρίζει αν πρόκειται να χωρίσουμε πριν ακόμη το κάνουμε, διαπιστώνει μελέτη του Πανεπιστήμιου Cornell.
Η έρευνα έχει τίτλο «Romantic Partnerships and the Dispersion of Social Ties» και επιχειρεί να αναλύσει τις ανθρώπινες σχέσεις με γραφήματα και αλγόριθμους.

 (The paper, called Romantic Partnerships and the Dispersion of Social Ties: A Network Analysis of Relationship Status on Facebook, employs graphs and algorithms to analyse relationships) 

Από τη στιγμή που θα αλλάξεις την relationship κατάστασή σου από
'in a relationship'   σε    'it's complicated',    το Facebook ίσως ήδη γνωρίζει.


 Οι άνθρωποι με περισσότερους mutual friends είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.


Οι ερευνητές εξέτασαν 1.3 εκατομμύρια χρήστες του Facebook που δήλωσαν 'in a relationship' υπολόγισαν το μεγάλο δίκτυο των φίλων τους και πόσους κοινούς φίλους που έχουν.

Τα ζευγάρια με ξεχωριστό δίκτυο φίλων ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν τον ίδιο κοινωνικό κύκλο στο Facebook είναι λιγότερο πιθανό να μείνουν μαζί.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το site κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πει πως «συνδέεται» ένα ζευγάρι, εξετάζοντας τις ομάδες των φίλων τους.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και τις σχέσεις του ζευγαριού με άλλα άτομα στην ιστοσελίδα, όπως με μέλη της οικογένειας, συνάδελφους, μακρινούς γνωστούς και συζύγους (spouses)
    είπαν ότι,   καθοριστικός παράγοντας μιας ισχυρής σχέσης σε ένα τυχαίο δείγμα είναι η «διασπορά» των φίλων τους (ο τρόπος που οι φίλοι συνδέονται μεταξύ τους) 
Ερευνούμε όχι μόνο τον αριθμό των mutual φίλων των δύο ανθρώπων αλλά κυρίως τη διαδικτυακή δομή (network structure) αυτών των φίλων, η σχέση δύο ανθρώπων, που οι mutual φίλοι τους δεν συνδέονται καλά μεταξύ τους, δεν είναι καλή. 

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι δεν έχει σημασία πόσο δεμένοι είμαστε με συγκεκριμένους φίλους αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων στον κοινωνικό μας κύκλο. 

30-10-13 'It's complicated': Facebook knows you are going to break up before
you do, study finds
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2480232/Facebook-knows-going-break-study-finds.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: