Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

O πιο επικίνδυνος ισλαμιστής της γης πάτησε πόδι και στην Αθήνα!

Ο «σκοτεινός» Φετουλάχ, που θέλει να κάνει την Τουρκία σαν το Ιράν, προχώρησε τώρα στην ελεύθερη κυκλοφορία προπαγανδιστικών βιβλίων

Στη Ρωσία οι αρχές έκλει­σαν όλα του τα σχολεία διότι ασκούσαν τουρκική εθνικιστι­κή προπαγάνδα, στη Λευκορωσία το ίδιο, στην Ολλανδία η λειτουργία των πρότυπων ιδιωτικών σχολείων του τε­λεί υπό έρευνα των αρχών ασφαλείας, στις ΗΠΑ το θέμα άρχισε ήδη να διερευνάται από το FBI, ενώ στο... Ουζμπεκιστάν (εκτός από το κλείσιμο των σχολείων του, τη σύλληψη δεκάδων Τούρκων διδασκάλων και μουσουλ­μάνων επιχειρηματιών του κινήματος Γκιουλέν, που τα υποστήριζαν), η παρουσία του απαγορεύτηκε αυστη­ρά ως απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Στην ίδια του τη χώρα έκθεση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, που έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το περίφημο σκάνδαλο Σουσουρλούκ και την οποία αποκάλυψε η «Μιλιέτ» στις 19 Οκτωβρίου 2010, αναφέ­ρει για τον Γκιουλέν τα εξής: «Πρό­κειται για μυστικό συνεταίρο της Τσιλέρ στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος», (σ.σ.: της πρώην πρωθυπουρ­γού της Τουρκίας που -όπως αποκαλύφθηκε- χρηματοδότησε από τα μυστικά κονδύλια τον εμπρησμό των ελληνικών δασών), «ενώ τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν αποτελούν τον πιο σημαντικό μη κυβερνητικό μηχανισμό που διατηρεί η CIA στην περιοχή.

Η επιδίωξη

Οι ανωτέρω πληροφορίες είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν εάν ελεγχθούν τα οικονομικά του Γκιουλέν του κινήματος του από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και αν γίνουν συντονισμένες έρευνες από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών σχετικά με τη δράση του Γκιουλέν και της οργανώσεως του». Στην ίδια έκθεση φέρονται ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για την απώτερη και κεκαλυμμένη επιδίωξη του Γκιουλέν να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ένα ισλαμικό καθεστώς στο πρότυπο Ιράν.

Ο λόγος, όπως έγινε ήδη αντιληπτό, για τον περίφημο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον Τούρκο ισλαμιστή ηγέτη, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του τουρκικής εκδόσεως δήθεν μετριοπαθούς Ισλάμ, υποστηρικτής του θρησκευτικού διαλόγου, της ανοχής και του μη ασυμβίβαστου μεταξύ επιστήμης και θρησκείας. Είναι αυτός τον οποίο ο δρ Paul Williams σε άρθρο του στο «Canada Free Press» (21 Μαρτίου 2011) χαρακτήρισε ως «τον πλέον επικίνδυνο ισλαμιστή του πλανήτη», λόγω της ιδιαίτερα απατηλής στρατηγικής του να εξαπλώσει το κίνημα και τις ιδέες του σε ολόκληρο τον κόσμο, υπό το κάλυμμα της παροχής σύγχρονης εκπαιδεύσεως μέσω των πρότυπων σχολείων που δημιουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δρα Williams, ο Γκιουλέν διατηρεί περισσότερα από 1.000 σχολεία σε 130 χώρες, με περί­που 140 στις ΗΠΑ. Κατά τον ίδιο, οι τελευταίες διαρροές εγγράφων από το WikiLeaks δείχνουν την αυξανό­μενη ανησυχία των Αμερικανών αξι­ωματούχων για τις προσπάθειες του Γκιουλέν να δημιουργήσει έναν Νέο Ισλαμικό Κόσμο και για «την πλύση εγκεφάλου» των μαθητών που φοι­τούν στα σχολεία του στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε τηλε­γράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι το 2009, που αναφέρεται στην πλύση εγκεφά­λου των μαθητών στα σχολεία του, ο Γκιουλέν περιγράφεται ως ένα «πολι­τικό φαινόμενο» στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι διαμένει μόνιμα στίς ΗΠΑ.

Θεωρητικώς, ή μάλλον επιφανειακώς, τα ιδιωτικά σχολεία και φροντι­στήρια του Γκιουλέν (όλα με ελκυ­στικά ονόματα του τύπου Magnolia Science Academy, Horizon Science Academy, Noble Academy, Dove Science Academy, Beehive κ.λπ.) υπο­βοηθούν τους Τούρκους -και όχι μό­νο- μαθητές στα μαθήματά τους, προ­ωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ανοχή, αλλά στην πραγματι­κότητα όλα δίνουν έμφαση στην καλ­λιέργεια της ισλαμοτουρκικής κουλτούρας και στη διαμόρφωση φιλο­τουρκικών ελίτ στις χώρες όπου λει­τουργούν.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι ο Γκιουλέν έχει πλέον τον έλεγχο της τουρκικής κυβερνήσεως και υπαγορεύει την τουρκική πολιτική, η οποία παρουσιάζει μία αύξουσα αντιισραηλινή και αντιαμερικανική τάση, ότι οι ηγέτες του ΑΚΡ(συμπεριλαμβανομένων του Ερντογάν και του προέδρου Γκίουλ), φαίνεται ότι λειτουργούν σαν μαριονέτες του, ενώ σημειώνεται επίσης ότι η οργάνωση του Γκιουλέν, μέσω δω­ρεών και εισφορών των οπαδών του, έχει συγκεντρώσει πάνω από 25 δισ. δολάρια.

Στην Ελλάδα η «θρησκευτική ει­σβολή» των Τούρκων ξεκίνησε από τη Θράκη, όπου τα σχολεία του Γκιου­λέν λειτουργούν υπό το κάλυμμα των φροντιστηρίων (ξένων γλωσσών) «Ελίτ» στην Κομοτηνή (Φιλιππουπόλεως 2) και με παραρτήματα στην Ξάνθη και στον οικισμό Λυκείου του Νομού Ροδόπης.

Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων είναι επίσης ιδιοκτήτες του βιβλιοπω­λείου ΟΡΑΜΑ στην Κομοτηνή (Λεωφόρος Ηρώων 5), το οποίο πωλεί χαρ­τικά και τουρκικά βιβλία, με ισλαμικό κυρίως περιεχόμενο. Παρά την ύπαρ­ξη των εν λόγω «επίσημων» φροντι­στηρίων, πηγές Ελλήνων εκπαιδευ­τικών στη Θράκη αναφέρουν ότι η δι­άδοση της διδασκαλίας του Γκιουλέν γίνεται και σε ιδιωτικά διαμερίσματα (ένα στην Κομοτηνή και ένα στην κοι­νότητα Κιμμερίων της Ξάνθης), ενώ ένα άλλο τέτοιο «παρασχολείο» (για κορίτσια αυτό) λειτουργεί και στην οδό Στενημάχου 23 στην Ξάνθη.

Η ανοχή των τριών

Η περίεργη ανοχή των τουρκικών αυτών δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια (επί υπουργίας Γιώργου Πα­πανδρέου, Ντόρας Μπακογιάννη και Δημήτρη Δρούτσα στο Εξωτερικών), ιδιαίτερα δε την τελευταία διετία (ο νέος ΥΠΕΞ κ. Στ. Δήμας για την ώρα εξαιρείται), είχε ως αποτέλεσμα τη... μετάσταση των κρυφών σχολείων του Γκιουλέν και στην Αθήνα, όπου λειτουργούν υπό μορφή «γιάφκας» δύο παρόμοια, ένα στα Πατήσια και ένα στην περιοχή Αμπελοκήπων. Ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία των νέων αυτών πυρήνων του Γκιου­λέν στην Αθήνα έχει ο εκ Θράκης καταγόμενος ανταποκριτής γνωστής τουρκικής εφημερίδας και πρακτο­ρείου ειδήσεων, τα οποία ανήκουν και τα δύο στον Γκιουλέν.

Ο στόχος

Και επειδή η ανοχή της ελληνικής πλευράς ανοίγει, όπως πάντα, την όρεξη της τουρκικής, η προαναφερ­θείσα «θρησκευτική εισβολή» των Τούρκων πέρασε σε νέα φάση. Συγκεκριμένως, την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκαν στα ελληνικά βιβλι­οπωλεία τα πρώτα βιβλία («Παράθυ­ρα στην Πίστη») με τα διδάγματα και τις θέσεις του Γκιουλέν, με προφανή σκοπό την εξοικείωση του ελληνικού κοινού με τη «θεωρία του» και με απώ­τερο στόχο τον προσηλυτισμό του.

Πρόκειται για 10 βιβλία μικρού μεγέθους, απλά και ιδιαίτερα καλο­γραμμένα, την επιμέλεια των οποί­ων, σύμφωνα με πληροφορίες Ελ­λήνων πανεπιστημιακών, φέρεται να έκανε γνωστός Έλληνας καθηγητής, που -όπως προκύπτει από συνέντευ­ξη που του πήρε ο ανταποκριτής της «Ζαμάν» (του Γκιουλέν) Χασάν Χα­τζή και δημοσιεύτηκε στο (επίσης ελεγχόμενο από τον Γκιουλέν) πε­ριοδικό «Aksiyon», τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση για τον Τούρ­κο ιμάμη (τρομάρα του).

Να σημειωθεί εδώ ότι τα τελευταία λίγα χρόνια έχουν ασπασθεί το Ισλάμ άνω των 600 Ελλήνων, με τους περισσότερους απ' αυτούς στην Αθήνα και τούτο, κυριολεκτικά, κάτω από τη μύ­τη της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Πάρε κόσμε: Μια δεκάδα μόνο 14,40 ευρώ.

Τα βιβλιαράκια που τυπώθηκαν στη Σμύρνη (η τιμή και των 10 είναι 14,40 ευρώ) περιέχουν πλήθος επιλεγμένων (και εύπεπτων για τη δυτική κουλτούρα) αποσπασμάτων από το Κοράνι και άλλα υποτιθέμενα «μαργαριτάρια της σοφίας» του Γκιουλέν και, κατά την εκτίμηση μας, αποτελούν προπαγανδιστικό υλικό υψηλοτάτου επιπέδου. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ για όλα αυτά υπάρχουν πλήθος αναφορές από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας προς το ΥΠΕΞ (φυσικά, πλήρη γνώση έχει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με αυτή την προφανή και οργανωμένη τουρκική θρησκευτική διείσδυση. Η τελευταία, μαζί με την πολιτιστική διείσδυση (τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, εκατοντάδες «καλλιτεχνικές» εκδηλώσεις στη Θράκη κ.α) και την οικονομική (εξαγορές επιχειρήσεων σε ζωτικές περιοχές), θεωρούνται, ακόμη και από πρωτοετείς φοιτητές διεθνών σχέσεων ή στρατηγικών σπουδών, σοβαρές απειλές εθνικής ασφάλειας. Για την τουλάχιστον άσχετη ελληνική πολιτική ηγεσία δεν τρέχει τίποτε…

ΜΑΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
(ΕΦ.ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/1/2012)/forapartida
armyalertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: