Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΠΑΡΤΕ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΙΣ


Η επίσημος Τελετή της Εγκαθιδρύσεως της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου και η Εγκατάσταση του πρώτου Μεγάλου Διδασκάλου και του Συμβουλίου αυτής, έλαβε χώραν την 8ην Οκτωβρίου 2006 εις την Πύλην Αμμοχώστου εις Λευκωσίαν.


Ως ανάδοχοι της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου ήσαν η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η Μεγάλη Στοά της Πενσυλβανίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η Μεγάλη Στοά της Αυστρίας δια των Μεγάλων Διδασκάλων αυτών Σπυρίδωνα Παΐζη, Ronald Aungst και Δρος Michael Krauss.

Η Τελετή άψογος και εντυπωσιακή και διήρκεσεν περί τας τρεις ώρας. Εις την Τελετήν αντιπροσωπεύθησαν δια των Μεγάλων Διδασκάλων των ή άλλων Ανώτερων Αξιωματικών και μελών των, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και Μεγάλαι Στοαί της Πενσυλβανίας Αμερικής, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Σερβίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Νοτίου Αφρικής, της Αργεντινής, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας. Συνολικά στην τελετή παρευρέθησαν 90 επισκέπτες και 235 μέλη της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου.

Παρών ήτο και ο Γραμματέας του “Masonic World Conference”, Αδ
Thomas JacksonΜετά την επίσημον Εγκαθίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου, έγινε η Εγκατάστασις του Πρώτου Μεγάλου Συμβουλίου αυτής ως ακολούθως:

Μέγας Διδάσκαλος Βορκάς Ιάκωβος
Πρόσθετος Μέγας Διδάσκαλος Ιωάννου Παναγιώτης
Α' Μέγας Επόπτης Πιλακούτας Σάββας
Β' Μέγας Επόπτης
Κωμοδρόμος Αδάμος
Μέγας Ρήτωρ
Νεοφύτου Αντώνης
Μέγας Γενικός Γραμματεύς
Θεμιστοκλέους Χριστόδουλος
Μέγας Θησαυροφύλαξ
Νεοκλέους Κυριάκος
Μέγας Ελεονόμος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Μέγας Τελετάρχης
Βαβλίτης Παναγιώτης
Μέγας Δοκιμαστής
Κυπερούντας Χριστόδουλος
Μέγας Στεγαστής Πηγιώτης Στυλιανός

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την Ίδρυση της “Μεγάλης Στοάς της Κύπρου” στις αρχές του 2006 και την επίσημο Εγκαθίδρυση τον Οκτώβριο, έχει ήδη αναγνωρισθεί από άνω των 25 Μεγάλων Στοών της Ευρώπης, Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Αφρικής, Ασίας και Αυστραλίας, δηλαδή από τεκτονικές δυνάμεις και των πέντε ηπείρων.

Ομιλία Μεγάλου Διδασκάλου Ιάκωβου Βορκά

megalistoatiskyprou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: