Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ:Το μήλο κάτω από την μηλιά: Συλλυπητήρια επίσκεψη στον Σ. Ντενκτάς από Καίτη Κληρίδη

Σχόλιο Σ.Ο.: Πιστή στις διζωνικές παρακαταθήκες του -κατά Ρολάνδην- «Πατριάρχη» πατέρα της Γλαύκου Κληρίδη, η Καίτη Κληρίδου έσπευσε να επισκεφθεί στα κατεχόμενα τον γιο του αιμοσταγούς αρχιφασίστα της ΤΜΤ Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ. Περίεργο πάντως, από όλους τους πολιτικούς να προστρέξει η Καίτη… Διότι η «Cathy» (όπως την ονομάζουν τα έγγραφα της UNFICYP που έχουν διαρρεύσει) υποτίθεται πως είναι πολύ προοδευτική και δεν κάνει παρέα με “ακροδεξιούς”. Τα ίδια έγγραφα αναφέρουν πως η Καίτη «τόνισε την ανάγκη για τους [Ελληνοκύπριους] ηγέτες να εμφανίζονται δημόσια πιο συχνά προωθόντας δικοινοτικές και συμφιλιωτικές δραστηριότητες» (ηλ. επιστολή Sonja Bachmann 16/07/2009).

Μα… σύμφωνα με την νεοκυπριακή προπαγάνδα υποτίθεται πως η οικογένεια Ντενκτάς δεν είχε καμία σχέση με «δικοινοτισμό» και «συμφιλιωτικές δραστηριότητες». Σας προκαλεί λοιπόν εντύπωση η επίσκεψη της Καίτης;

Δεν θα έπρεπε, αφού η Διζωνική που ζήτησε ο Ραούφ μετά από εισβολή, δολοφονίες και προσφυγοποίηση είναι η ίδια η Διζωνική που η Cathy θέλει να νομιμοποιήσει με μπαλόνια και δικοινοτικές χορωδίες. Η θυγατέρα Κληρίδη είναι αυτή που δήλωσε παλαιότερα πως «στην Κύπρο πάλλεται η καρδιά των εποίκων», που υποστήριξε με φανατισμό το Σχέδιο Ανάν, που συμμετείχε σε επαναπροσεγγιστικές ομάδες οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την UNOPS (πχ “Σύνδεσμος για την Προστασία των Γαϊδουριών”) και που ακριβώς λόγω αυτών των θέσεων της απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής του “εθνικόφρονος” ΔΗΣΥ. Η Καίτη Κληρίδου αυτή την στιγμή προεδρεύει του λεγόμενου “Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης”.

Και, βέβαια, η Καίτη Κληρίδου δειπνούσε μαζί με τον Γλαύκο Κληρίδη, τον Κώστα Θεμιστοκλέους (των ΕΔΗ της Πραξούλας), και τον επίδοξο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη μαζί με τον έτερο βετεράνο της ΤΜΤ Ντερβίς Έρογλου, στο σπίτι του τελευταίου στην Λεμεσό. Ακόμα μια απόδειξη πως την ενδοτική πολιτική ελίτ μας δεν την νοιάζει αν οι Τούρκοι είναι “αριστεροί” ή “δεξιοί”, “προοδευτικοί” ή “φασίστες”, φτάνει να θέλουν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, το μόνο στήριγμα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Τα βλέπουν αυτά οι «δεξιοί που δεν θέλουν να ξαναβγούν οι κόκκινοι»;

Διαβάστε σχετικά:
- Αναστασιάδης, Καίτη και Γλαύκος Κληρίδης: “Βαποράκια” του νέου Σχεδίου Ταλάτ
- Ραούφ Ραΐφ Ντενκτάς: Το Ύστατο Χαίρε στον Πατέρα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας
- Ατέλειωτος ψυχολογικός πόλεμος: Χριστόφιας-Αναστασιάδης τρωγοπίνουν με τον Πολιτικό Αττιλάρχη
- Πίσω στις διζωνικές επάλξεις: Νέα μαγάρεια αγιογραφία του Πατριάρχη Κληρίδη

Καίτη Κληρίδου

Συλλυπητήρια επίσκεψη στο γιο του αποθανόντος Τουρκοκυπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ πραγματοποίησε χθες η κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η κ. Κληρίδη υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων

Επίσης, αναφέρεται ότι η κ. Κληρίδη, φιλοξενούμενη του τηλεοπτικού σταθμού Σιμ και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, δήλωσε ότι αρκετός αριθμός Ε/κ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την ομοσπονδιακή λύση.

Πρέπει τελικά, ανέφερε, να οδηγηθεί η κατάσταση σε κάποιο νέο σημείο και προς το σκοπό αυτό αμφότερες οι πλευρές θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάποιες θέσεις τους. Οι Ε/κ, πρόσθεσε, πιστεύουν πως δεν πρόκειται να επιτευχθεί λύση αν αυτό δεν το επιθυμεί η Τουρκία και η ε/κ ηγεσία θα πρέπει να εξηγήσει καλύτερα στους Ε/κ τι σημαίνει ομοσπονδία, κατανομή εξουσιών και ποια τα οφέλη από τη λύση.

http://www.sigmalive.com/news/local/458628

πηγή: SigmaLive/ΚΥΠΕ (25/01/2012) «Συλλυπητήρια επίσκεψη στον Σ. Ντενκτάς από Καίτη Κληρίδη»


Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/11216

Δεν υπάρχουν σχόλια: