Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ!

Αρνήθηκαν στις απολογίες τους οι (οποίες ξεκίνησαν χθες) οι κατηγορούμενοι Αλβανοί ότι ήταν εκείνοι που διέπραξαν τις ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2010.

Πρώτος απολογήθηκε ένας 30χρονος από τον οποίο, άλλωστε, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το "κουβάρι" της υπόθεσης, καθώς το αυτοκίνητό του είχε δει αστυνομικός, στο Ρέθυμνο έξω από το κοσμηματοπωλείο στον Αδελιανό Κάμπο που λίγο μετά λήστεψε η σπείρα. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κρήτη από το 1997 και εργάζεται στη Χερσόνησο, ενώ η μοναδική φορά που πήγε στο Ρέθυμνο ήταν - όπως είπε - το 2004. Ο ίδιος, το 2005 παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια και όπως ανέφερε , δε θα το έκανε ποτέ αυτό στην οικογένειά του.

Ο ίδιος υπέδειξε έναν ομοεθνή του ως πιθανό εμπλεκόμενο, καθώς, όπως είπε συχνά του δάνειζε το αυτοκίνητό του και τώρα .θα υποχρεωθεί να εκτίσει την ποινή του ομοεθνούς του που βρίσκεται, ελεύθερος, στην Αλβανία. Όσο για τους συγκατηγορούμενούς του, όπως είπε κάποιους τους γνωρίζει και κάποιους όχι. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι απολογίες και των υπολοίπων κατηγορουμένων οι οποίοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στις ληστείες που τους αποδίδονται.

Νωρίτερα δεν έλειψαν οι εντάσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν ένας όταν εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων αμφισβήτησε την αξιοπιστία μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έβγαλε τη μάσκα του ενός εκ των δραστών της ληστείας και είδε στο πρόσωπό του ενός εκ των κατηγορουμένων το ληστή. Ο δικηγόρος Δ. Βέρρας ζήτησε να προβληθεί το βίντεο από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Μπαλί, τον Ιούνιο του 2010 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε ο μάρτυρας βγάλει τη μάσκα από το πρόσωπο του ενός ληστή. Το αίτημα έγινε δεκτό ωστόσο η έδρα αν και είδε αρκετές φορές το επίμαχο βίντεο δεν μπόρεσε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Σήμερα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ενώ αναμένεται αμέσως μετά και η απόφαση του δικαστηρίου.

patris.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: