Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Ψωμιάδης αθωώθηκε, ο Γαβαλάς αφέθηκε ελεύθερος και ο Φυντανίδης “δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του”…

Ο Πανίκας Ψωμιάδης, γνωστός και ως ζορό της αυτοδιοίκησης αθωώθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο σχετικά με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Πρωτιδίκα και στο εφετείο του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων. Έτσι, επανέρχεται και πάλι στο αξίωμα του περιφεριάρχη. Η αθώωση του δεν ευσταθεί, μια και έχει ομολογήσει πολλάκις την πράξη του εντός και εκτός δικαστηρίου με τη δικαιολογία πως “του μείωσε το πρόστιμο επειδή τον λυπήθηκε…”.

7.597.233,96 ευρώ χρωστάει στο κράτος ο Λάκης Γαβαλάς, και παρόλο που συνελήφθει αφέθηκε ελεύερος για δεύτερη φορά. Μάλιστα η συγκεκριμένη πράξη θεωρείται πλημέλλημα και “η εταιρεία του είχε υπαχθεί στο άρθρο 99 και ήδη έχει οριστεί διαμεσολαβητής που έχει έρθει σε επαφή με τις τράπεζες και το δημόσιο για να ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των χρεών σε βάθος χρόνου”. Η δίκη του θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

153.000 ευρώ χρωστάει στο δημόσιο ο Σεραφείμ Φυντανίδης, και η δικη του έπειτα από αναβολή θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος τα χρέη του βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ρύθμισης και έχει καταβάλει την πρώτη δόση της τάξεως των 15.000 ευρώ. Όπως ισχυρίστηκε ο μεγαλοδημοσιογράφος δανείστηκε από φίλους για να πληρώσει. Τι και αν λάμβανε επί δεκαετίες υπέρογκα ποσά αυτή τη στιγμή παριστάνει πως “πεινάει”… Αλήθεια οι νέοι δημοσιογράφοι που εργάζονται δωρεάν πως θα πρέπει να αισθάνονται απέναντι του; Όσο για την φτώχια την καταραμένη που ζει διαβάστε παλαιότερο δημοσίευμα σχετικό με τις αμοιβές του εδώ

trupokarudos

Δεν υπάρχουν σχόλια: