Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Συγκρούσεις με μουσουλμάνους στην ΠΓΔΜ…


Τώρα μάλλον αρχίζει το πραγματικό καρναβάλι στα Σκόπια… Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 2.000 μουσουλμάνων μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, κατά των προσβλητικών για το Ισλάμ πράξεων που σημειώθηκαν, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, στο καρναβάλι του Βέβτσανι.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης αυτής, στην οποία ακούστηκαν συνθήματα κατά χριστιανών, κάποιοι έκαψαν μία σημαία της ΠΓΔΜ που ήταν αναρτημένη στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, ενώ κάποιοι άλλοι υπέστειλαν τη σημαία της χώρας από το κτήριο του δημαρχείου. Παράλληλα, σε χωριό έξω από τη Στρούγκα, άλλοι πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε διερχόμενο λεωφορείο, ιδιοκτησίας εταιρίας από το Βέβτσανι.

Αιτία για τις διαμαρτυρίες μουσουλμάνων στην περιοχή της Στρούγκας, αποτέλεσαν καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Βέβτσανι στις οποίες υπήρξαν αναπαραστάσεις που θεωρήθηκαν από τους μουσουλμάνους άκρως προσβλητικές για το Ισλάμ και το Κοράνι.

Η Στρούγκα είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ, έχει πληθυσμό 65.000 κατοίκους. Το 56% του πληθυσμού της είναι Αλβανοί, 32% είναι Σλάβοι και 6% Τούρκοι. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καρναβάλι, οι φαιδροί γείτονες «κήδευσαν» την Ελλάδα. Άλλων η κηδεία ετοιμάζεται και δυστυχώς γι’ αυτούς – τουλάχιστον – δεν παίρνουν χαμπάρι…


defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: