Ενα αμερικανικό πολεμικό πλοίο – στόχος παραλίγο της Αλ Κάιντα - βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην βάση της Σούδας.

Πρόκειται για το αντιτορπιλλικό Sullivans (DDG-68) κατηγορίας Arleigh Burke με κατευθυνόμενα βλήματα που ανήκει στον 6ο στόλο των ΗΠΑ. Μέλη της Αλ Κάιντα επιχείρησαν στις 3 Ιανουαρίου 2000 μια επίθεση στο Sullivans ενώ αυτό ήταν στο λιμάνι του Άντεν της Υεμένης.

Το σχέδιο ήταν να φορτώσουν ένα σκάφος με εκρηκτικά και να εκραγεί κοντά στο Sullivans Ωστόσο, το καραβάκι της Αλ Κάιντα ήταν παραφορτωμένο με εκρηκτικά με αποτέλεσμα να βυθιστεί και έτσι η επίθεση εγκαταλείφθηκε… Αργότερα, η Αλ Κάιντα προσπάθησε το ίδιο είδος επίθεσης για δεύτερη φορά, με επιτυχία στο αντιτορπιλικό USS Cole (DDG-67) στις 12 Οκτωβρίου του 2000.

Εχει και άλλα παράξενα το πολεμικό αυτό : Στις 20 Μαρτίου 2010, το πλοίο μπήκε στο λιμάνι της Μανάμα, στο Μπαχρέιν και χτύπησε μια σημαδούρα με αποτέλεσμα να πάθει μεγάλες ζημιές. Στις 17 Αυγούστου 2011, το Sullivans κατά λάθος άνοιξε πυρ εναντίον ενός αλιευτικού σκάφους αντί κατά ενός συρόμενου στόχου βολής κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, κοντά στις ΗΠΑ – ευτυχώς χωρίς θύματα…

prionokordela