Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Αθωώθηκε η Μάριζα Χριστοδούλου

Αθωώθηκε η Μάριζα Χριστοδούλου. Οι κυνηγοί δε νίκησαν!
30.01.2012 - 16:10
Το 10ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία αθώωσε τελικά τη Μάριζα Χριστοδούλου, η οποία εκπροσωπεί την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) για την συκοφαντική δυσφήμιση δια Τύπου, μετά την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.).
Tο δικαστήριο εξέτασε όχι το αν η λαθροθηρία είναι μια εγκληματική πράξη – που συμβαίνει εις βάρος του περιβάλλοντος – αλλά το αν και κατά πόσον η επιστολή, που έστειλε η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. στις 21 Νοέμβριου 2010 προς την τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και την οποία δημοσίευσε και η εφημερίδα «Αυγή» προκάλεσε ηθική ή άλλη ζημιά στους κυνηγούς – μέλη των ομοσπονδιών και στους θηροφύλακες, αφού τους χαρακτηρίζει λαθροθήρες κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.
Το επίμαχο σημείο, της επιστολής, που ενόχλησε ιδιαίτερα τα μέλη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος είναι το εξής: «Όπως ίσως θα διαπιστώσατε, διστάζουμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ κυνηγών και λαθροκυνηγών αφού, όπως είναι γνωστό τοις πάσι οι λαθροκυνηγοί, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, είναι οι ίδιοι οι κυνηγοί και μέλη κυνηγετικών συλλόγων/ομοσπονδιών, καθώς και θηροφύλακες, όπως αναφέρουν εκατοντάδες καταγγελίες αλλά και η ίδια η έκθεση του ΕΘΙΑΓΕ που διεξήχθη κατ’ εντολή του Υπουργείου σας».
Οι μάρτυρες κατηγορίας ισχυρίστηκαν, ότι η επιστολή τους φωτογραφίζει προσωπικά (!), πλήττει την τιμή και την υπόληψη τους, τους θίγει και τους απαξίωσε στα μάτια της υπουργού!
Μάλιστα κάποιοι τόνισαν, ότι οι θηροφύλακες εισέπραξαν τις αποδοκιμασίες των συγχωριανών τους, όταν πήγαιναν στο καφενείο. Ενώ άλλοι έγιναν αποδέχτες τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων αγανάκτησης.
http://www.zoosos.gr/article/992/athootheke-e-mariza-hristodoulou-oi-kunegoi-de-nikesan

Δεν υπάρχουν σχόλια: