Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες Έλληνες

Με το 94% των Ελλήνων να έχει υποστεί δραματική μείωση του εισοδήματος και μόνην η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αρκεί για να επέλθει κραχ στα οικονομικά τους με αποτέλεσμα ολόκληρη η σειρά των φόρων που συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες να απειλεί και το ίδιο τους το σπίτι. Ουσιαστικά με τη νέα φορολογία το ακίνητο κάθε πολίτης το έχει... μισιακό με την εφορία. Οι φόροι επί φόρων και τα χαράτσια έχουν δέσει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των ιδιοκτητών που πλέον σε ποσοστό 60% καθυστερούν τη δόση του στεγαστικού δανείου, ενώ ο ένας στους δύο λέει πως στο μέλλον δεν θα μπορεί καν να αποπληρώσει το δάνειο αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Στην έρευνα της Κάπα Research για την ΠΟΜΙΔΑ το 50,8 % των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι «μάλλον ή σίγουρα» δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν εντός του έτους τους φόρους στα ακίνητα.

Το 16,5 % των ιδιοκτητών που έχουν δάνειο δηλώνουν ότι δεν εξοφλούν κανονικά και έγκαιρα τις δόσεις ενώ οι μισοί (48,2 %), στην ερώτηση αν θα μπορούν στο μέλλον να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις, απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: