Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

«Σφαγή» στην εκκλησία και στην Εκυο με θεατή ΤΟΝ Ιερώνυμο - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΕΛΙΕΣΤΕ

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ "ΦΩΤΙΣΕ" ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΤΑΙ

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...Kι αυτοί έχουν στο νου τους την... άγια περιουσία

Θέση

H Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος δεν βοηθά με την τεράστια περιουσία που διαθέτει τη χώρα. Ταυτόχρονα όμως αρνείται πως δεν είναι ικανή να διαχειριστεί σωστά το «χρυσάφι» της. Γιατί κύριοι δεν δημιουργείται μια παραγωγική μονάδα; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέει ότι οι Έλληνες μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση χωρίς πανικό και με ψυχραιμία, ζητώντας «να αφήσουμε το εγώ και να δούμε το εμείς». Έχει απόλυτο δίκιο.

Όμως, μια και αναφερόμαστε σε συλλογικό επίπεδο, η Εκκλησία τι έχει κάνει για να βοηθήσει τη χώρα; Αυτή η περίοδος κατά την οποία ο κ. Ιερώνυμος αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ΕΚΥΟ είναι η ιδανική για να το... συζητήσει κανείς. Τα projects που έχει βάλει μπρος η Εκκλησία λιμνάζουν και, εκτός αυτού, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να βοηθήσει τη χώρα στον τομέα της ανάπτυξης. Και εξηγούμαστε. Μπορεί να έχει επιχειρήσεις -όπως άλλωστε έχουν και όλες οι Εκκλησίες του κόσμου-, όμως δεν διαθέτει, ούτε έχει κάποιο σχέδιο για έστω μία παραγωγική μονάδα που θα «σπρώξει» την ανάπτυξη στον τόπο.

Ο κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών σε μια προσπάθεια να συμπράξει η Εκκλησία στη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και προφανώς του έθεσε και τα θέματα που έχει η Εκκλησία με το κράτος (φορολογικά, περιουσιακά κ.ά.). Όμως πρώτα θα πρέπει να τακτοποιήσει τα του οίκου του. Γιατί η μη ανανέωση της θητείας του κ. Αντώνη Ζαμπέλη (η σύμβασή του λήγει στα τέλη Μαρτίου) οδήγησε στην παραίτηση από την ΕΚΥΟ του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Και ενώ ο κ. Ζαμπέλης φαίνεται να μην έχει μέλλον στην Εκκλησία της Ελλάδος, το ερώτημα είναι τι θα απογίνει και με τα άλλα «λαμπρά» μέλη της ΕΚΥΟ, τα οποία, όπως καταδεικνύει η στασιμότητα των projects, δεν έδειξαν πως έχουν τα φόντα να διαχειριστούν μια τόσο μεγάλη περιουσία. Η παραίτηση

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η μη ανανέωση της θητείας του κ. Ζαμπέλη. Η απομάκρυνσή του από την ΕΚΥΟ φαίνεται πως είναι ο λόγος που ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος υπέβαλε την παραίτησή του, ο οποίος με μια «σκληρή» επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δήλωσε πως αποχωρεί από τη θέση του πρόεδρου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών.

Με το ενδεχόμενο ο κ. Ζαμπέλης να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του διευθυντή Οικονομικών της ΕΚΥΟ, ο καλός του συνεργάτης θέλοντας να δείξει την αγανάκτησή του σε μια επιστολή-φωτιά κατέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην έσχατη λύση. Ο κ. Ζαμπέλης ήταν επικεφαλής του Real Estate στην Εμπορική Τράπεζα όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων εισηγήθηκαν να μεταφερθεί και να εκτελεί διευθυντικά χρέη στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών. Είναι αποσπασμένος επί τριετία από την Εμπορική Τράπεζα και φέτος που έληξε η σύμβασή του κινδυνεύει να μην ανανεωθεί.

Τώρα που ήρθε η ώρα να αποφασίσει η ΔΙΣ εάν ο κ. Ζαμπέλης θα παραμείνει στην υπηρεσία της, επανήλθε η παλιά κόντρα και ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται ότι κρατάει ουδέτερη στάση, παρότι ο κ. Ζαμπέλης ήταν επιλογή δική του και του Ιωαννίνων Θεοκλήτου. Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζήτησε να μην παραταθεί η θητεία του, λέγοντας ότι θα είναι πολυτέλεια η παρουσία του κ. Ζαμπέλη, η οποία κοστίζει αρκετά στην Εκκλησία, και ζήτησε να αντικατασταθεί από ιερωμένο. Όμως η «αντιπολίτευση» της ΔΙΣ δεν είναι η μόνη που προέβαλε ενστάσεις στην ανανέωση της σύμβασης.

Φαίνεται πως πολλά μέλη της Ιεραρχίας θυμήθηκαν την υπόθεση των «οικοπέδων της Βουλιαγμένης» και ήταν μια καλή αφορμή για να ξαναβγούν τα μαχαίρια. Ο διευθυντής της ΕΚΥΟ και καλός συνεργάτης του κ. Θεόκλητου βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα από την αρχή της θητείας του λόγω της αγοραπωλησίας ενός οικοπέδου στην περιοχή Λιμανάκι Μαλτσινιώτη. Η υπόθεση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Βατοπέδι Νο 2 - και αυτή τη φορά στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 2008 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην περιοχή Λιμανάκι Μαλτσινιώτη, στη Βουλιαγμένη, σε ιδιώτη αντί περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός όπως απαιτείται. Ο ιδιώτης ήταν ένας απλός οδοκαθαριστής του Δήμου Βουλιαγμένης και η αγοραπωλησία έγινε στα γραφεία της ΕΚΥΟ.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αντ. Ζαμπέλης υποστήριξε ότι δεν ακολούθησαν τη διαδικασία του διαγωνισμού αλλά της συμβιβαστικής εκποίησης, καθώς ο ιδιώτης αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και κρίθηκε ότι συνέφερε η πώληση αντί για συνέχιση της δικαστικής μάχης για την αποβολή του. Συνηθίζεται να καταφεύγουν σε αυτή τη λύση ώστε να αποφεύγονται μακροχρόνιοι διαγωνισμοί και δικαστικοί αγώνες.

Όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι υπήρχε δικαστική απόφαση για οριστική έξωση του ιδιώτη, άρα δεν χρειαζόταν να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Όμως δεν είναι αυτό που παρακίνησε τα εκκλησιαστικά στελέχη να διερευνήσουν την υπόθεση. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των μελών της Ιεραρχίας αλλά και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι ότι ο υπάλληλος του δήμου αγόρασε μια έκταση 4 στρεμμάτων και έπειτα από μισή ώρα τη μεταπώλησε σε τρεις εταιρείες offshore εταιρείες που έχουν έδρα την Κύπρο.

Μέσα σε 30 λεπτά όχι μόνο κατάφερε να τη «σπρώξει» σε άλλο ιδιοκτήτη, αλλά και να την πουλήσει στην τιμή των 16 εκατομμυρίων ευρώ κερδίζοντας τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο νέος ιδιοκτήτης του οικοπέδου, ο οποίος έχει στο όνομά του της offshore εταιρείες, είναι γνωστός εφοπλιστής που τον περασμένο χειμώνα βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για οφειλές στο Δημόσιο. Στην ιστορία αναμείχθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Όμως, πριν γίνει αυτό ο κ. Ζαμπέλης δέχτηκε στο γραφείο του μια ευχαριστήρια επιστολή από τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η επιστολή μεταξύ άλλων έγραφε ότι σωστά έπραξε, ενώ έδιναν συγχαρητήρια στον Αντ. Ζαμπέλη για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: