Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

To καθημερινό έγκλημα και η «δισκοπάθεια» της ελληνικής πολιτείας

Το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί στην ελληνική κοινωνία και αυτά που κάποτε γίνονταν πρωτοσέλιδα σήμερα θεωρούνται απλές ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου. Την ίδια ώρα που η Ελληνική πολιτεία έχει ενστερνιστεί πλήρως και εν πλήρη συνειδήσει το νέο εθνικό δόγμα, αυτό της ανοχής και προσπαθώντας να το «εντάξει» και στη συνείδηση μιας εν υπνώσει κοινωνίας , μέσω νομοσχεδίων που ασχολούνται με την «δισκοπάθεια», την «εγωπάθεια» και την «εχθροπάθεια», η εισαγόμενη εγκληματικότητα έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Στο παραπάνω «πλαίσιο» νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας 21χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην οδό Μιαούλη 20, στο κέντρο της Αθήνας.Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός έφερε τραύματα από μαχαίρι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε άλλη περίπτωση το πτώμα ενός άνδρα, ιρακινής καταγωγής, εντόπισαν περαστικοί τα ξημερώματα της Τετάρτης επί της οδού Ζερβουδάκη 9, στα Κάτω Πατήσια.Σύμφωνα με τις Αρχές, το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι, πιθανότατα από πυροβολισμό.

Εκτός των παραπάνω ο παραλογισμός της εγκληματικότητας έχει εισβάλλει και στα ίδια τα σπίτια των Ελλήνων ένα γεγονός που πριν από κάποια χρόνια θα θεωρείτο απλά ως ασύλληπτο.

Έτσι τον τρόμο έζησε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μια οικογένεια στην Κερατέα, όταν εισέβαλαν στην οικία της τρεις άγνωστοι, κρατώντας όπλα.Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τη γυναίκα και την κόρη του και, αφού τους φίμωσαν με μονωτική ταινία, αφαίρεσαν μετρητά, κοσμήματα καθώς και τα κλειδιά από ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Το περιστατικό μοιάζει με ανάλογο που συνέβη στις 11 Μαρτίου όταν ένας ιατρός και η κόρη του, στην μονοκατοικία τους στο Κεφαλάρι όταν έπεσαν θύματα μιας τετραμελής σπείρας αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στις 4:30 τα ξημερώματα, οι δράστες έκοψαν τα κάγκελα ενός παραθύρου και μπήκαν στο σπίτι. Στην συνέχεια με την απειλή όπλων και μαχαιριών, έδεσαν τον ιατρό και την κόρη του και κάθισαν μέσα στο σπίτι τουλάχιστον για 1,5 ώρα. Αφού έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα, πήραν 100 ευρώ, χρυσαφικά και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη που βρισκόταν στο γκαράζ.

Τα παραπάνω ήταν απλώς τέσσερα παραδείγματα από το καθημερινό δελτίο συμβάντων της ΕΛΑΣ. Σε δεκάδες ανέρχεται ο συνολικός απολογισμός όλων των εγκλημάτων που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα, αλλά κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται. Ούτε η πολιτεία, που περί άλλων τυρβάζει, ούτε και η ίδια η παθούσα, δηλαδή η ελληνική κοινωνία που συνεχίζει το λήθαργό, στον οποίο την έχουν καταδικάσει.

Στο σημείο αυτό βέβαια δεν πρέπει να ξαχάσουμε και τη δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν απεύθυνε πρόσκληση στους απανταχού μετανάστες να "σπεύσουν" προς ενσωμάτωση με την ελληνική κοινωνία:

«Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες».

Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Άσχετα αν αυτό γίνεται όταν κοιμόμαστε...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: