Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Καβάλα: Έσφαξαν γουρούνι μπροστά σε ΤΖΑΜΙ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!


Μπροστά σε μια αποτρόπαια πράξη βρέθηκαν, σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι της παλιάς πόλης της Καβάλας, στη χερσόνησο της Παναγίας.

Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μετέφεραν, τα μεσάνυχτα, ένα μικρό γουρούνι μπροστά στην είσοδο της Παλιάς Μουσικής (τζαμί Χαλίλ Μπέη) και αφού το έσφαξαν κάρφωσαν το κεφάλι του με μαχαίρι στην κεντρική ξύλινη πόρτα του κτιριακού συγκροτήματος, και άφησαν εκτεθειμένο το υπόλοιπο σώμα του ζώου μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

Κανείς από τους περιοίκους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του, σήμερα το πρωί, έκανε λόγο για αποτρόπαια πράξη που έγινε από αρρωστημένα μυαλά.

Το τζαμί της Παλιάς Μουσικής ή αλλιώς τζαμί Χαλίλ Μπέη, χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα και αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος κτιρίων.

Ο δήμος Καβάλας και η 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής, μεταμορφώνοντάς το σ’ έναν από τους σημαντικότερους μνημειακούς χώρους της παλιάς πόλης της Καβάλας όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου και τέχνης.

news24gr

Διαβάστε ακόμα:

Ποιό είναι το μυστικό της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Καβάλα;

Κέντρο Ερευνών Οθωμανικής Ιστορίας στη Καβάλα με πιέσεις Νταβούντογλου

1 σχόλιο:

ΕΛ είπε...

Κεφαλια προσκύνημένων πρέπει να καρφωθούν την επόμενη φορά.