Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΠΥΡ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ...


Όποιος διαφωνεί σε τόσο σημαντικά θεματα, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ!!!
ΕΠΙΣΗΣ προσέξτε το σημείο μετά την μέση του αρθρου
"του νομοταγούς βουλευτή Γ. Βούρου"
ΧΑΧΑΧΑ, σαν να λέμε δηλαδή ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι παρανομούντες!!! (Θου Κύριε...) Αναγνώστης

Πυρ ομαδόν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ... προς την κυβέρνηση

Της Μαρίνας Μάνη

Απανωτά χτυπήματα από... δικούς της βουλευτές δέχθηκε χθες η κυβέρνηση, κάνοντας την αντιπολίτευση να παρακολουθεί αμήχανη.

Είτε με ερωτήσεις που κατέθεσαν προς υπουργούς, είτε ζητώντας το λόγο στη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο ένας μετά τον άλλον ανέδειξαν προβλήματα, έβαλλαν εναντίον υπουργών για την απαξίωση με την οποία τους αντιμετωπίζουν, διαφώνησαν με πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής ή πίεσαν για τη λήψη αποφάσεων που εκκρεμούν εδώ και μήνες.


Το πιο αιχμηρό βέλος προήλθε από τον Παντελή Οικονόμου ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να καταγγείλει το Μνημόνιο ως

αναποτελεσματικό καθώς «δεν βγαίνουν τα νούμερα»! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών-Αμυνας από την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ξεσπάθωσε: υποστήριξε ότι παρά τις μικρές διευκολύνσεις που αποσπάσαμε (επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου) «ο λογαριασμός δεν βγαίνει» και ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί σε λύση ακόμη κι αν αναθεωρηθεί, καθώς έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού αλλά δημιούργησε «ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους». Ως εκ τούτου, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να (επιδιώξει να) ενταχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης –από τώρα και όχι το 2013...

Την ίδια στιγμή, έφτανε στην αρμόδια υπηρεσία άλλη ερώτηση, υπογεγραμμένη από οκτώ κυβερνητικούς βουλευτές, με την οποία διαμαρτύρονταν προς το οικονομικό επιτελείο επειδή ενισχύει τις Τράπεζες χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα θα διοχετευθούν στην πραγματική Οικονομία.

Λίγο αργότερα, 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν με ερώτησή τους προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς να απαγορευθεί η υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών εταιρειών σε εφημερίδες επειδή, πέραν του ότι είναι αναχρονιστική (σ.σ. αφού παραβλέπει τις δυνατότητες του Διαδικτύου πλέον) επιφέρει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις.

Με δική του, ξεχωριστή, ερώτηση «χτύπησε» ο Μίμης Ανδρουλάκης, διαμαρτυρόμενος για τις πρακτικές των υπουργείων Οικονομικών και Αμυνας που οδηγούν σε μαρασμό τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, παρά την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτουν και παρά το γεγονός ότι είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τα κεράκια έλιωσαν»

Η μεγάλη αναταραχή, πάντως, σημειώθηκε στη σύσκεψη των κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. των προέδρων και αντιπροέδρων επιτροπών) που έγινε χθες υπό τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Εξαρχο και τους εκπροσώπους του κόμματος Πέτρο Ευθυμίου, Χρήστο Πρωτόπαππα και Μανώλη Μπετενιώτη. Αφορμή για το ξέσπασμά τους (το οποίο οι ίδιοι δημοσιοποίησαν στη συνέχεια) ήταν... το σκωτσέζικο ντους που υφίστανται οι πολίτες (και οι ίδιοι) για την πορεία της χώρας, καθώς αμέσως μετά τους «πανηγυρισμούς» για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ήλθαν η νέα υποβάθμιση της χώρας από την Standard & Poor΄s, τα στοιχεία για την υστέρηση στα έσοδα, η αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος από την Eurostat και η θεωρούμενη ως βέβαιη λήψη κι άλλων μέτρων 1,5 δισ. ευρώ.

Η κεντρική ιδέα της σκληρής κριτικής που άσκησαν ήταν ότι οι ίδιοι «αδειάστηκαν» από την κυβέρνηση και «άδειασαν», με τη σειρά τους, τους πολίτες, καθώς εδώ κι ένα χρόνο άκουγαν και έλεγαν ότι οι θυσίες θα αποδώσουν και από το 2011 θα φανεί φως στο τούνελ. Οι βουλευτές της περιφέρειας, επιπλέον, ανέδειξαν τη διακοπή των δημοσίων έργων που έχει σαν αποτέλεσμα και τη διαιώνιση των τοπικών προβλημάτων, αλλά και την εκτίναξη της ανεργίας.

Αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα του ήρεμου και νομοταγούς βουλευτή Γιάννη Βούρου εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. «Είναι ανύπαρκτος, δεν απαντά στα τηλεφωνήματα και κοροϊδεύει τους ανθρώπους του Πολιτισμού», είπε, με την επισήμανση ότι έχει κοροϊδέψει και τον ίδιον προσωπικά. «Τα ψέματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν, έχουμε περισσότερη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια απ΄ όσο νομίζουν ορισμένοι», ήταν η κατάληξη.

Εν μέσω όλων αυτών, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφυσήσει αισιοδοξία λέγοντας, στο υπουργικό συμβούλιο, ότι βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης. Την οποία δεν έδειξε να συμμερίζεται ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας νωρίς το απόγευμα στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα, δεν εμφανίσθηκε ευχαριστημένος από τις ευρω-αποφάσεις για τις χώρες που αντιμετωπίζουν την πίεση των αγορών και μίλησε για τον ανηφορικό δρόμο που έχει μπροστά της η χώρα μέχρι να ξαναβγεί στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: