Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Κερατέα ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

keratea-matΣε ενέργειες που θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στη σχέση πολιτών και ΕΛΑΣ στην περιφέρεια Αττικής, φέρεται να προχωρά με ανεύθυνο και καιροσκοπικό τρόπο η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργολάβων στην Κερατέα και να τους βοηθήσει να προχωρήσουν στις εργασίες για τη δημιουρχία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Τα όσα έλαβαν χώρα την Τρίτη που πέρασε, με εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, με τραυματισμούς, συλλήψεις και λοιπά είναι ενδεικτικά του κλίματος.

Όταν φτάνει σε σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαβεβαιώνει ότι η πολιτεία θα διαφυλάξει την ... ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών κάτι συμβαίνει. Ιδιαίτερα, όταν αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στο ίδιο το κέντρο της Αθήνας, το οποίο συχνά πυκνά είναι κλειστό για διάφορους λόγους.

Εκεί όμως δεν υπάρχουν μεγαλοεργολάβοι, των οποίων τα συμφέροντα πρέπει να προστατευτούν. Οι μικροαστοί καταστηματάρχες που καταστρέφονται τόσο από τα συνεχή κλεισίματα του κέντρου όσο και από το παρεμπόριο, δεν έχουν πίσω τους κανένα "διαπλεκόμενο" τηλεοπτικό κανάλι. Από νωρίς λοιπόν το πρωί της Τρίτης, σημειώθηκε έντονη κινητικότητα αστυνομικών δυνάμεων και ακούστηκαν φήμες για επερχόμενες κινήσεις μηχανημάτων που θα πήγαιναν στον χώρο που προορίζεται για τα ΧΥΤΑ.

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι αντέδρασαν. Και αντέδρασαν, στήνοντας μπάζα στη μέση της Λεωφόρου Λαυρίου, η οποία έκλεισε και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του βιομηχανικού πάρκου, ως την περιοχή του Κουβαρά. Σύμφωνα με τους φορείς των κατοίκων, η δραστηριότητα της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο να «καλύψει» τις νέες προσπάθειες των εργολάβων να μεταφέρουν και άλλα μηχανήματα στην περιοχή.

Αν, δε, αληθεύουν οι πληροφορίες που διακινούνται ότι η ΕΛΑΣ στην παραπάνω περίπτωση θα αποστείλει μέσα στην πόλη διμοιρίες των ΜΑΤ, ώστε να «προλάβει» αντιδράσεις, τότε τα πράγματα ενδέχεται να βγουν εκτός ελέγχου γύρω από το «γαλατικό χωριό» της Αττικής, που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις της Πολιτείας, με κάθε μέσο.

«Θα αντισταθούμε στην απόπειρα υποβάθμιση της περιοχής μας», λένε στον «ΕΚ» οι κάτοικοι στην Κερατέα και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, στηλιτεύοντας τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης απέναντί τους. Αποτέλεσμα ήταν τα επεισόδια που όλοι παρακολουθήσαμε.

Η κατάσταση δεν βαίνει προς εκτόνωση. Κάθε άλλο. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις σκληραίνει ακόμη περισσότερο την στάση της. Οι δε τελευταίες διαρροές από πλευράς ΕΛΑΣ και του κ. Πάγκαλου, που παρομοιάζουν με "τρομοκρατική οργάνωση" τους αντιστεκόμενους κατοίκους, εγείρουν πολλά ερωτήματα. Το πού θα οδηγήσει αυτό, μένει να το δούμε.

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: