Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ:«Το πολύ μέσα στις επόμενες εξήντα ώρες η Λαμπεντούζα θα κατοικείται και πάλι μόνο από ντόπιους»

«Σε λίγο η Λαμπεντούζα θα κατοικείται και πάλι μόνο από ντόπιους»

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έφτασε πριν λίγο αεροπορικώς στο νησί της Λαμπεντούζα, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αφιχθεί πάνω από οκτώ χιλιάδες βορειοαφρικανοί λαθρομετανάστες και οι συνθήκες υγιεινής έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής .

«Το πολύ μέσα στις επόμενες εξήντα ώρες η Λαμπεντούζα θα κατοικείται και πάλι μόνο από ντόπιους», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του στο νησί.


Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να προταθεί η Λαμπεντούζα ως υποψήφια για το [βραβείο] Νομπέλ Ειρήνης», ενώ, σχετικά με το οικονομικό μέλλον των κατοίκων , τους διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης θα εγκρίνει ειδικές φοροελαφρύνσεις, ώστε να αποζημιωθούν για τα όσα πέρασαν».


Σε ό,τι αφορά την μεταφορά των μεταναστών προς άλλα κέντρα φιλοξενίας της Ιταλίας, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «από χθες το βράδυ, προς επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, απέπλευσαν από διάφορα ιταλικά λιμάνια έξι μεγάλα εμπορικά πλοία. Τώρα, περιμένουμε το έβδομο».


Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, αποκάλυψε, επίσης, ότι «χθες βράδυ αγόρασε και ο ίδιος σπίτι στην τοποθεσία Κάλα Φραντσέζε της Λαμπέντουζα». Είναι «ένας τρόπος» -είπε στους δημοσιογράφους- «για να εγγυηθεί προσωπικά ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν θα μείνουν μόνο στα χαρτιά».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να γιατί δεν μπορούν να τον ρίξουν, αλλά και να γιατί κάποιοι προσπαθούν λυσσασμένα να τον ρίξουν. Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Ανώνυμος είπε...

κοιταξτε στο google earth να δείτε ολοκληρο το ονομα της Λαμπεντουζα.

Εάν διαβασετε το δευτερο συνθετικο με μια λεξη τι σας θυμίζει;