Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΝΔ: Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλει το ΠΑΣΟΚ τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες-Ύποπτη εγκύκλιος του Ο.Γ.Α. του ζητά να βγάλουν αλβανικές ταυτότητες

http://www.e-grammes.gr/images2/3189.jpgΣε νέα ταλαιπωρία αποφάσισε να υποβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι είναι δικαιούχοι συντάξεως (βοηθήματος), ΟΓΑ. Με την υπ’ αριθμ. 1/18-2-2011 εγκύκλιο, ο Ο.Γ.Α. τους ζητά να προσκομίσουν εκ νέου και μέχρι την 6η Μαΐου 2011, μια σειρά εγγράφων από την Αλβανία, μεταξύ των οποίων,

1. πιστοποιητικό γεννήσεως,

2. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

3. βεβαίωση αποδοχών από το αλβανικό ΙΚΑ,

4. νέο αλβανικό βιομετρικό διαβατήριο,

5. νέα αλβανική βιομετρική ταυτότητα,

νομίμως επικυρωμένα, τόσο από τις αλβανικές, όσο και από τις ελληνικές Αρχές.

Με την παραπάνω απόφαση, οδηγούνται σε μια απίστευτη περιπέτεια περίπου 24.000 ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες, δικαιούχοι του βοηθήματος.

Ως αιτιολογία αναφέρονται στην εγκύκλιο, μεταξύ των άλλων, οι αμφιβολίες του Ο.Γ.Α. για το αν οι δικαιούχοι είναι Έλληνες στο γένος, παρόλο που στοιχεία ζητήθηκαν ξανά πριν 4 μήνες.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμη φορά, δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την κοινωνική διάσταση του προβλήματος. Οι ηλικιωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, πρέπει να μεταβούν στην Αλβανία και να υποστούν ξανά μια νέα γραφειοκρατική, δαιδαλώδη και δαπανηρή δοκιμασία, από την οποία θα ωφεληθεί οικονομικά ασφαλώς η κυβέρνηση της Αλβανίας, αλλά και τα κυκλώματα που αναπτύσσονται σε αυτές τις περιπτώσεις για το «ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών».

Υπολογίζεται ότι μόνο τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, εκδόσεως πιστοποιητικών, ταυτότητας, διαβατηρίου κ.λ.π. ξεπερνούν τα 600 Ευρώ κατ’ άτομο και επομένως προσφέρεται ένα δώρο 14,5 εκατ. Ευρώ από τη χώρα μας στην Αλβανία, χωρίς λόγο.

Η εγκύκλιος όμως, γεννά και κάποια ακόμη ερωτήματα:

1. Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ΟΓΑ, ζητάει την έκδοση της νέας αλβανικής ταυτότητας από τους Βορειοηπειρώτες, όταν το επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο κάθε πολίτη είναι το διαβατήριο;

2. Γιατί η διοίκηση του ΟΓΑ, ακυρώνει στην ουσία τα ισχύοντα αλβανικά διαβατήρια που έχουν πολλοί Βορειοηπειρώτες και τους αναγκάζει να μπουν σε παράλογα έξοδα εκδίδοντας νέα;

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από τους Βορειοηπειρώτες να βγάλουν νέα ταυτότητα, παρόλο που χιλιάδες συμπατριώτες μας αρνούνται να το πράξουν επειδή δεν αναγράφεται η εθνικότητά τους και για το λόγο αυτό, έχουν προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (I.C.C.)

Ως Τομέας Βορειοηπειρωτών της Ν.Δ. καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη την παράλογη αυτή εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ και καλούμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να επανεξετάσει άμεσα το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

ΝΔ

dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια: