Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΚΡΕΠΕΡΙ ΠΡΟΤΟΥ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ Η ΑΛΒΑΝΟΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΕΜΦΑΣΗ ΕΔΩ

Αυτή η ομάδα αποτελούνταν από 9 βασικά μέλη και παρείχαν «προστασία» σε 14 καταστήματα (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, κρεπερί, κυλικεία Πανεπιστημίου κ.α.) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου. Επίσης, έκανε εμπόριο ναρκωτικών και τοκογλυφίες.

Ερωτηση: πλήρωναν προστασία οι κρεπερί, τα σουβλατζίδικα και τα κυλικεία Πανεπιστημίων ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (βλ. Αγρίνιο) πριν έρθουν οι αλλοδαπαίοι στην Ελλάδα;;
Θα μου πεις, δεν πρέπει να ζήσουν και οι αλβανοί, ειδικά τώρα που επεσε η οικοδομή;

Αναγνώστης

Κτύπημα από την ΕΛΑΣ στους «νονούς» της νύχτας

Τέσσερις ομάδες κακοποιών, οι οποίες πουλούσαν από «προστασία» σε καταστήματα στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας, έκαναν εμπόριο ναρκωτικών και εκβιασμούς, εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια, έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων, από τα οποία τα 70 αποτελούσαν βασικά μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.
Έχουν συλληφθεί, βάσει ενταλμάτων, 22 άτομα, ενώ άλλοι ήδη κρατούνται στις Φυλακές,ενώ ,όσον αφορά στα καταστήματα που«προστάτευαν»,ανέρχονται σε 268.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επτά (7) πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Εννέα (9) γεμιστήρες.
Τετρακόσια πενήντα (450) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Το χρηματικό ποσό των ογδόντα ένα (81.000) ευρώ.
Μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα κλπ.

ΟΜΑΔΑ Α

Η ομάδα Α αποτελούνταν από είκοσι βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία αρχηγικά είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, με τις εντολές των οποίων τα υπόλοιπα μέλη προέβαιναν στις αξιόποινες πράξεις.

Εκβίαζαν 48 ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων σε Αττική και επαρχία και προκάλεσαν πέντε εκρήξεις στα εξής νυχτερινά κέντρα διασκέδασης:

Την 27-04-2010 στο επί της οδού Λ. Λιοσίων 325 κατάστημα-νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία `'FOCUS'', με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Την 18-08-2010 στο επί της οδού Μελίνας Μερκούρη (τέρμα) στην Πετρούπολη κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία `'TERRA PETRA'', με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Την 31-10-2010 στο επί της οδού Πέτρου Ράλλη 18-20 στην Αθήνα κατάστημα - νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία `'POLIS STUDIO'', με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Την 02-12-2010 τστο επί της Ποσειδώνος 3-5 στον Άλιμο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία "ΘΕΑ", με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Ως φυσικός αυτουργός για την έκρηξη αυτή, είχε συλληφθεί ένας 24χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ενεργούσε κατόπιν εντολών τους.
Την 31-12-2010 στο επί της οδού Λαγουμιτζή 25 στην Αθήνα κατάστημα- νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία `'FEVER'', με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Την 13-12-2010, συνελήφθησαν, από την Δίωξη Εκβιαστών Αττικής, δυο βασικά μέλη της ομάδας αυτής διότι, σε αστυνομικό έλεγχο από περιπολικό του Α.Τ. Νίκαιας, βρέθηκε στην κατοχή τους ένας Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενος από πέντε (5) κιλά ζελατοδυναμίτιδα, δύο (2) καλώδια, δύο (2) κοινούς πυροκροτητές και δύο (2) πυραγωγά σχοινία (φυτίλια), τον οποίο είχαν σκοπό να τοποθετήσουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Και οι δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Κατάστημα Κράτησης.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα αυτή, εξιχνιάστηκε και η υπόθεση επικίνδυνων σωματικών βλαβών την οποία είχαν διαπράξει την 8-9-2010 εννέα άτομα, σε βάρος ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εννέα δράστες συνεργάζονταν περιστασιακά με μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης για συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις.

ΟΜΑΔΑ Β

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από είκοσι εννέα βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία ήταν αρχηγοί και παρείχαν «προστασία» σε εκατόν τριάντα καταστήματα .Ένας από τους εγκεφάλους της ομάδας αυτής, έχει ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε την ληστεία που διαπράχθηκε στις 26- 08-2010 στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε 1.000.000 ευρώ.

ΟΜΑΔΑ Γ

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 11 βασικά μέλη και παρείχαν «προστασία» σε 41 καταστήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικά και έκαναν πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος τραπεζών.

ΟΜΑΔΑ Δ
Σύνδεσμος
Αυτή η ομάδα αποτελούνταν από 9 βασικά μέλη και παρείχαν «προστασία» σε 14 καταστήματα (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, κρεπερί, κυλικεία Πανεπιστημίου κ.α.) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου. Επίσης, έκανε εμπόριο ναρκωτικών και τοκογλυφίες.

Από την έρευνα εξιχνιάσθηκε και η ένοπλη συμπλοκή η οποία είχε γίνει την 24-06-2010 στην Πλατεία Αγίο Ιωάννη Ριγανά Αγρινίου, μεταξύ μελών της ομάδας αυτής με άλλη αντίπαλη ομάδα. Επίσης, προέκυψαν βάσιμα στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μέλους της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε διαπραχθεί την ίδια ημέρα (24-6-2010) στο Αγρίνιο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: