Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Μουσουλμάνοι ζήτησαν να προσευχηθούν σε τέμενος των Σερρών. ΤΟΥΡΚΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο, να πάρει θέση η τοπική εκκλησία, τι λένε οι "άρχοντες";

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης αιτήθηκε από το
υπουργείο Πολιτισμού την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής (ναμάζι) σε εγκαταλελειμμένα τεμένη του ελλαδικού χώρου (Γιαννιτσά, Τρίκαλα κ.ά.), ανάμεσά τους και του Τζιντζιρλί Τζαμί στην πόλη των Σερρών, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε αρνητικά στο προκλητικό αίτημα, υποστηρίζοντας πως σε πολλά από τα τεμένη αυτά συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης, προκαλώντας την αντίδραση του νομικού εκπροσώπου του συλλόγου κ. Ιλχάν Αχμέτ, πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και στελέχους πλέον της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Με δηλώσεις του στη «Yeni Safak», ο πρώην βουλευτής έκανε λόγο για σκοπιμότητες από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού, αφού, όπως υποστήριξε, μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν τις Σέρρες και είδαν την κατάσταση του τεμένους.
«Διαπιστώσαμε πως η ανακαίνιση έχει ολοκληρωθεί εδώ και επτά χρόνια και δεν γίνονται πλέον εργασίες», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ιλχάν, συμπληρώνοντας προκλητικά: «Αντιμετωπίζουμε με λύπη τη στάση του υπουργείου Πολιτισμού για το θέμα αυτό. Εάν μας έδιναν άδεια, θα κάναμε ναμάζι εκεί. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε την προσευχή της Παρασκευής μέσα σ’ αυτό το τζαμί που έχει μείνει από τους προγόνους μας στις Σέρρες».

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται την αρχή της αμοιβαιότητας ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου στο μέλλον να επιτραπεί η τέλεση μουσουλμανικής προσευχής στο Τζιντζιρλί Τζαμί. «Ενώ η Τουρκία μετά το αίτημα της Ελλάδας άνοιξε το μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Αθήνα δεν έδωσε άδεια για ναμάζι (προσευχή) στα οθωμανικά τεμένη», αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.


Τελειώνουν οι εργασίες στο Τέμενος, εάν επανέλθουν με νέο αίτημα τι θα γίνει;
Τι λέει ο Δήμαρχος, ο Περιφερειαρχης; κλπ κλπ.

serraia

Δεν υπάρχουν σχόλια: