Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Λιοντάρια καταβρόχθισαν λαθροθήρες, που μπήκαν παράνομα σε αποθεματικό πάρκο θηραμάτων, για να κυνηγήσουν ρινόκερους, στη Νότια Αφρική
Απέμεινε μόνο ένα μασημένο παπούτσι από τους λαθροκυνηγούς που μπήκαν στο αποθεματικό θηραμάτων (της φύσης) ζωολογικό πάρκο "Sibuya Game Reserve in Eastern Province", της Νότιας Αφρικής, για να κυνηγήσουν  ρινόκερους.
Τουλάχιστον τρεις κυνηγοί πιστεύεται ότι έχουν καταβροχθιστεί από τα λιοντάρια, στο αποθεματικό θηραμάτων Sibuya.

Nature's justice:
Στην περιοχή βρέθηκε μόνο ένα κεφάλι, μερικά κομμάτια από το σώμα τους και τα άκρα,  μαζί με τρία ζευγάρια άδεια παπούτσια.
Το προσωπικό του Sibuya βρήκε επίσης ισχυρά κυνηγετικά τουφέκια με σιγαστήρες, κοπτήρες σύρματος και ένα τσεκούρι που χρησιμοποιούσαν οι λαθροκυνηγοί για να κόψουν τα κέρατα των ρινόκερων  (rifles with silencers, wire cutters and an axe used by poachers to cut off rhino horns).

Ο ιδιοκτήτης του πάρκου Nick Fox  δήλωσε ότι, δεν παρατήρησε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά των λιονταριών
Τίθεται θέμα ευθανασίας των λιονταριών που πλησιάζουν τον άνθρωπο στο σαφάρι, μέσα στο πάρκο.
Η γενική συναίνεση στη βιομηχανία "game industry" είναι ότι τα λιοντάρια βλέπουν ένα όχημα που μεταφέρει τους ανθρώπους, μέσα στο πάρκο,  ως κάτι εντελώς διαφορετικό από τα άτομα που περπατούν στο έδαφος.

η Δικαιοσύνη της Φύσης
Ο 60χρονος Nick Fox δήλωσε ότι
«Οι λαθροθήρες ήρθαν βαριά οπλισμένοι με κυνηγετικά τουφέκια,
ενώ είμαστε λυπημένοι για οποιεσδήποτε απώλειες της ζωής, οι λαθροθήρες ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν τα ζώα μας και αυτό στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα σε οποιονδήποτε άλλον λαθροθήρα ότι δεν θα είσαι πάντα ο νικητής».
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Captain Mali Govender, επιβεβαίωσε ότι τα λείψανα βρέθηκαν στο ιερό των λιονταριών και ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν στη σκηνή, προσπαθώντας να υπολογίσουν πόσοι λαθροθήρες φαγώθηκαν.

Ο Govender δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε ταυτότητες, αλλά τα πυροβόλα όπλα έχουν ληφθεί από την αστυνομία και θα σταλούν στο εργαστήριο βαλλιστικών για να δουν αν έχουν χρησιμοποιηθεί στη λαθροθηρία πριν».

Η λαθροθηρία είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο Ανατολικό Ακρωτήριο (Eastern Cape) με εννέα ρινόκερους που σκοτώθηκαν από παράνομους κυνηγούς, σε αποθεματικά πάρκα φέτος.

Τον Φεβρουάριο ένας λαθροθήρας σκοτώθηκε από τα λιοντάρια στο Reserve Game Umbabat, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kruger και η οικογένειά του αναγκάστηκε να τον αναγνωρίσει, χρησιμοποιώντας όλα όσα απέμειναν από το σώμα του (όπως το κεφάλι του).
πηγή 6-7-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5925801/Single-shoe-remains-poacher-eaten-lions-hunted-rhinos.html?ito=social-twitter_mailonline


σχετική μας ανάρτηση
5 Ιουλίου 2018
Yβριδικά έμβρυα βόρειου λευκού ρινόκερου, δημιουργούνται για τη διάσωση του είδους του
πηγή

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/07/y.html

12 Αυγούστου 2015
 Μυστική έρευνα για το κονσερβοποιημένο κυνήγι λιονταριών, στα αποθεματικά πάρκα της Νοτίου Αφρικής, από ντοκιμαντερίστες της ταινίας 'Blood Lions'
πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2015/08/blood-lions.html
στα αποθεματικά  πάρκα θηραμάτων.Το κονσερβοποιημένο κυνήγι 'Canned hunting' προσελκύει 1.000 τουρίστες το χρόνο στα αποθεματικά (της φύσης) ζωολογικά πάρκα της Νότιας Αφρικής.
Αγροκτήματα (ρεζέρβες) εκτρέφουν λιοντάρια ως θηράματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: