Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Παράξενη επιδημία που οδηγεί στην τύφλωση, χτυπάει παραποτάμιες κοινότητες, στη Νιγηρία. Εικάζεται ότι αιτία της είναι οι αντανακλάσεις των ηλιακών ακτίνων στο νερό, από τη θάλασσαΔυτική Αφρική,  Νιγηρία, Πολιτεία του Δέλτα, Ασάμπα.
Μια παράξενη ασθένεια που προκαλεί τύφλωση, γνωστή ως Pterygium, έχει χτυπήσει ανθρώπινες κοινότητες, στην πολιτεία Delta.
Πάνω από 500 άτομα αναφέρεται ότι έχουν τυφλωθεί σε τρεις παραποτάμιες κοινότητες (του Oporoza, του Ayakurumo και του Uvwie) Ειδικοί περιγράφουν την ασθένεια ως θανατηφόρα, εάν δεν ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί ο επιπολασμός της.

Ο Dr. Ernest Ogbedo,συντονιστής της πρωτοβουλίας Restore Sight Africa στην πολιτεία, μίλησε στην DAILY POST στην Asaba και εξήγησε ότι "η ασθένεια που ονομάζεται Pterygium, είναι διαδεδομένη στις παραποτάμιες κοινότητες λόγω της εγγύτητας του ποταμού"

Μία από τις αιτίες της νόσου είναι οι αντανακλάσεις των ηλιακών ακτίνων στο νερό από τη θάλασσα, γι 'αυτό είναι σκόπιμο οι άνθρωποι στις ποτάμιες κοινότητες να φορούν πάντα γυαλιά ηλίου για να προστατεύουν τα μάτια τους».

Ο Dr. Ogbedo, εξέφρασε την ανησυχία του για την υψηλή συχνότητα εμφάνισης του Pterygium, ειδικά στην κοινότητα Uvwie.
προειδοποίησε τα άτομα που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, από το φόβο τους, να υποβληθούν σε θεραπεία.
Είπε ότι πάνω από 3.000 άτομα έχουν υποβληθεί σε θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ekpan στην περιοχή Uvwie της πολιτείας.
συνολικά πραγματοποιήθηκαν 106 χειρουργικές επεμβάσεις οφθαλμού και σε περισσότερα από 2.000 άτομα που υποβλήθηκαν σε χειρουργική προσέγγιση για τη θεραπεία τον περασμένο μήνα, δόθηκαν γυαλιά και σταγόνες για τα μάτια.

πηγή 6-7-18
 http://dailypost.ng/2018/07/06/strange-disease-blinds-500-persons-three-delta-communities/

Η  αιτία εμφάνισης του Pterygium δεν είναι απόλυτα γνωστή, ωστόσο θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έκθεσης στον ήλιο με άλλες παθήσεις που επηρεάζουν τον σκληρό χιτώνα (λευκό τμήμα) του ματιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: